Washington Post відредагувала скандальний текст про Моторолу

Washington Post відредагувала скандальний текст про Моторолу

11:15,
19 Жовтня 2016
2747

Washington Post відредагувала скандальний текст про Моторолу

11:15,
19 Жовтня 2016
2747
Washington Post відредагувала скандальний текст про Моторолу
Washington Post відредагувала скандальний текст про Моторолу
Автори:
Газета Washington Post відреагувала на критику користувачів та замінила заголовок тексту про вбивство ватажка сепаратистів, відомого під прізвиськом «Моторола». Правки були внесені і в сам текст.

Ватажок сепаратистів так званої ДНР був убитий 16 жовтня за допомогою вибухового пристрою. Газета Washington Post випустила про це новину із заголовком «Проросійська медіазірка "Моторола" був убитий "українськими нацистами", стверджують повстанці». Оригінал публікації доступний через сервіс WaybackMachine за цим посиланням - скріншот був зроблений 17 жовтня.

Згодом редакція оновила текст, пояснивши, що відео під назвою «Українські неонацисти взяли на себе відповідальність за загибель Мотороли» викликало зростаючий скептицизм з приводу його автентичності. Відео з новини було видалене, але воно доступне в інтернеті.  Інформації про Youtube-канал, який завантажив його, вкрай мало: на момент створення цієї новини, в нього було 63 підписника і 5 завантажених роликів. «Українські неонацисти взяли на себе відповідальність за загибель Мотороли» - це перше відео, яке було завантажене на канал. Люди в балаклавах на ролику називають себе членами організації Misanthropic Division. Проте після публікації відео, це угрупування повністю заперечило будь-яку причетність і до відео, і до вбивства «Мотороли». 

Фото: Facebook, Vitalii Moroz. 

В коментарях під публікацією читачі обурилися й позиціонуванням «Мотороли» як медійної зірки.  «4 мільйони українських внутрішніх біженців втекли з Донбасу і Криму, окупованих нацистською Росією. Тих, що залишилися, щодня вбивають, катують і гвалтують люди, подібні до "медіазірки" Мотороли», - написав один із читачів під ніком Jonh Sh. «Тільки в Росії колишній працівник автомийки  та вбивця може стати «медіазіркою», - йдеться в іншому коментарі. Наразі кількість коментарів під публікацією - більше ста. 

Washington Post не вперше редагує суперечливі публікації. Як писав MediaSapiens, газета видалила карикатуру, на якій зображений сенатор Тед Круз, кандидат на пост президента США, разом зі своїми доньками в образі мавп.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Washington Post / Screenshot
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду