Американська газета заблокувала згадки про Дональда Трампа в новинах на 24 години

Американська газета заблокувала згадки про Дональда Трампа в новинах на 24 години

14:05,
21 Червня 2016
1647

Американська газета заблокувала згадки про Дональда Трампа в новинах на 24 години

14:05,
21 Червня 2016
1647
Американська газета заблокувала згадки про Дональда Трампа в новинах на 24 години
Американська газета заблокувала згадки про Дональда Трампа в новинах на 24 години
Автори:
Єврейське видання The Forward, чий офіс знаходиться у Нью-Йорку, оголосило на 24 години мораторій на будь-які новини, що стосуються республіканського кандидата на пост президента США Дональда Трампа.

Як пояснює The Forward, це рішення редакція прийняла у відповідь на антисемітські вислови на адресу журналістів, які висвітлюють президентські вибори в США цього року.

«Цькування журналістів і журналістики, які ми спостерігаємо сьогодні, набагато небезпечніші, ніж усі інші, які я бачила протягом десятиліть в медійному бізнесі», - написала головна редакторка видання Яні Ейснер. 

«Журналістам краще мати товсту шкіру, гнучкий хребет і здатність ігнорувати психів. Але те, що ми спостерігаємо у часи Дональда Трампа, вимагає сміливої відповіді. Інтернет-цькуванням займаються і ліві, і праві партії. Але найбільше антисемітизму йде від так званих  «альтернативних правих», білих расистів, які в основному ховаються за анонімністю Twitter і безпосередньо погрожують євреям», - йдеться у її заяві.

The Forward зазначив, що акредитацію журналістів на висвітлення передвиборної кампанії Трампа ніхто не відкликав, як це трапилося раніше із The Washington Post.

Видання The Forward вважається впливовим серед єврейської громади в США, хоча і не має такого великого охоплення аудиторії, порівнюючи з іншими американськими медіа. Тому 24-годинний мораторій газети не буде настільки ж помітним, як, скажімо, якби Трампа ігнорували New York Times чи CNN, вважає Майкл Кальдерон з Huffington Post. Однак, «символічний» жест редакції The Forward  може пролити світло на шквал образ, які отримують єврейські журналісти  в цьому виборчому циклі.

Раніше американська журналістка Юлія Іоффе почала отримувати погрози, значна частка яких стосувалася її єврейського походження. Причиною стала її статті про дружину кандидата в президенти США Меланію Трамп. Редактор New York Times Джонатан Вейсман перестав користуватись мікроблогом Twitter - також через антисемітські повідомлення.

Яні Ейснер зазначила, що оглядачі The Forward  Бетані Мандель і Джей Міхаельсон також  «були об'єктами цькування у відповідь на їх абсолютно законну критику політики і висловлювань Трампа». Вона написала, що Дональд Трамп «здається, не зробив нічого, щоб мінімізувати або засудити» атаки на журналістів, навіть якщо він не може відповідати за те, що пишуть його прихильники.

Нагадаємо, згідно із дослідженням The New York Times, Дональд Трамп заробив близько $ 2 млрд завдяки увазі ЗМІ. Також в медіапросторі з'явилась інформація про те, що Трамп планує створити власну імперію кабельного телебачення. Однак, офіційного підтвердження цих планів бізнесмен не дав.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Wanderingtaxpro.blogspot.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду