Інформагенція Associated Press подала до суду на ФБР через фальсифіковану статтю

Інформагенція Associated Press подала до суду на ФБР через фальсифіковану статтю

17:05,
28 Серпня 2015
3635

Інформагенція Associated Press подала до суду на ФБР через фальсифіковану статтю

17:05,
28 Серпня 2015
3635
Інформагенція Associated Press подала до суду на ФБР через фальсифіковану статтю
Інформагенція Associated Press подала до суду на ФБР через фальсифіковану статтю
Автори:
Інформаційна агенція Associated Press подала до суду на Федеральне бюро розслідувань США через фальсифіковану статтю.

Про це йдеться у повідомленні Associated Press.

Інформаційна агенція Associated Press звернулася до суду у зв’язку з тим, що ФБР в 2007 фальсифікувало новинну замітку організації. AP вимагає від силового відомства розкрити інформацію про те, наскільки широко застосовується такий метод розслідування злочинів і як часто агенти представляються журналістами. 

У 2007 невідомий декілька разів погрожував підірвати школу в місті Лейсі штату Вашингтон. Агенти ФБР підробили сайт видання The Seattle Times і опублікували на фейковій сторінці фальсифіковану замітку про загрози вибухів, що нібито була написана агенством Associated Press. Співробітник ФБР представився журналістом AP і відправив підозрюваному посилання на фейкову замітку під приводом уточнення деталей. Після відкриття листа на комп’ютері адресата запустилася програма, яка надіслала IP-адресу та інші дані агентам. В результаті, 15-річного підлітка затримали. 

Про цю операцію стало відомо в 2014 році. Associated Press виступила категорично проти такої практики, хоча директор ФБР наполягав на законності методів. Агенція вимагала від ФБР розкрити інформацію про інші подібні операції. У відомстві заявили, що на збір інформації піде не менше двох років. AP набридло чекати, в результаті чого агенція звернулася до суду. Текст позову доступний тут.  

«ФБР, по-перше, виступило під іменем АР, якій довіряють. По-друге, воно створило ситуацію, за якої довіра до нас могла бути сильно підірвана», - написала голова юридичного відділу AP Карен Кайзер у 2014. 

Нагадуємо, що в 2013 президент АР звинуватив спецслужби США у розгортанні кризи довіри до агентства. Гері Прюітт під час свого виступу у Національному прес-клубі (National Press Club) 19 червня заявив, що через скандал із прослуховуванням телефонів джерела АР почали менше довіряти журналістам агентства. Він додав, що Міністерство юстиції повинно визнати право ЗМІ отримати попередження про прослуховування своїх каналів, крім цього, подібні розслідування урядові структури повинні проводити із залученням суддів – а не самостійно і таємно.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
/www.dailyslave.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду