Олександр Ірванець: Чому нова поліція ходить різностатевими парами?

Олександр Ірванець: Чому нова поліція ходить різностатевими парами?

13:05,
9 Липня 2015
3063

Олександр Ірванець: Чому нова поліція ходить різностатевими парами?

13:05,
9 Липня 2015
3063
Олександр Ірванець: Чому нова поліція ходить різностатевими парами?
Олександр Ірванець: Чому нова поліція ходить різностатевими парами?
Автори:
Олександр Ірванець у матеріалі своєї авторської колонки на Deutsche Welle написав про ставлення людей до нових патрульних та надії, що на них покладають.

«Людям справді хочеться змін. Тому на будь-яку появу чогось нового в нашому суспільстві воно реагує доброзичливим, але пильним інтересом», — зауважує письменник у своєму авторському дописі «Люди у чорному».

Він розповідає, що теж бачив нових київських поліцейських в суботу, 4 липня, коли вони приймали присягу на Софійській площі, «а потому розтеклися — не річкою, а ще лише струмочками — на своє перше патрулювання столиці». Того ж самого дня український сегмент інтернету вибухнув цілим феєрверком фотографій з ними. Заради фото подекуди навіть вишиковувались черги.

«Як на мене, то ця надзвичайна увага до новоствореної поліції пояснюється кількома простими причинами. Перша найзагальніша — людям справді хочеться змін. Тому на будь-яку появу чогось нового в нашому суспільстві воно, суспільство, реагує доброзичливим, але пильним інтересом», — коментує події Ірванець.

«По-друге, стара українська міліція все ж таки порядно дискредитувала себе за попередні роки й десятиліття, — продовжує роздуми письменник. — Тож і жевріє в душах людей надія: а раптом ці будуть інакшими?»

У матеріалі згадуються успіхи Грузії на цій ниві, проте автор зауважує, що не тільки у Грузії справа. Людям хочеться справедливості, ладу, порядку та адекватних відповідей на неблаговидні вчинки. «Бо й досі забагато у щоденному українському житті неприкритої, нахабної несправедливості, яка здебільшого залишається непокараною», — констатує Ірванець.

Не залишилося непоміченим, що серед інтернет-обговорень нового суспільного явища виникали й питання. Зокрема, чому нова поліція ходить різностатевими парами: він і вона? На думку письменника, відповідь зрозуміла. Чіткі та злагоджені дії такої пари будуть вдалими у небезпечній ситуації. Як приклад, наводяться особисті спостереження за подібним поліцейським патрулем у Мюнхені.

Не обійшов автор і тему поступового запровадження нової поліції в Україні. Точніше, питання, яке схвилювало інтернет-громадскість: а що ж буде з попередньою міліцією?

«Хтось із блогерів уже пожартував із цього приводу, що ось, мовляв, доки ці дві інституції співіснуватимуть в Україні, доти чемних і привітних громадян будуть арештовувати чемні й привітні поліціянти-поліціянтки, а до відвертих грубіянів-хуліганів приїжджатимуть все ті самі старі знайомі міліціонери-«мусора» й під час затримання за своєю старою традицією битимуть правопорушників по нирках та заковуватимуть у наручники», — пише Ірванець.

У підсумку письменник зазначає, що головною рисою нашого народу є «все ж таки оте позитивно-доброзичливе ставлення до нового, очікування імовірних змін на краще». А також наводить свій «дещо грайливого тону» вірш, що його написав з цього приводу:

ДІВЧИНА В ЧОРНОМУ

Чорна форма (поки-що синтетика)
Рація, кашкет і портупея.
Набакир ти зсунула кашкетика,
Чарівна поліціянтка-фея.

Бачиш добре наскрізь мужика ти,
Вмієш гарно ти розпізнавати:
Цього досить тільки обшукати,
Того може трохи й катувати...

І хоч я не маю в чім зізнатися,
Але я б заговорив з тобою,
Щоб деталі й тонкощі дізнатися
Уживання табельної зброї...

Білозубо посмішкою зблиснеш,
Хочеш бути янголом, не стервою.
І бретелька чорної білизни
Промайне на мить під гімнастеркою.

Хай би все трималося у нормі,
Хай би рівно вулиці стелилися,
Коли ними йде у чорній формі
Молода богиня справедливості!

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Ірванець
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду