Gazeta Wyborcza: Російські чиновники почали цитувати інтернет-тролів Кремля

Gazeta Wyborcza: Російські чиновники почали цитувати інтернет-тролів Кремля

13:30,
25 Червня 2015
2944

Gazeta Wyborcza: Російські чиновники почали цитувати інтернет-тролів Кремля

13:30,
25 Червня 2015
2944
Gazeta Wyborcza: Російські чиновники почали цитувати інтернет-тролів Кремля
Gazeta Wyborcza: Російські чиновники почали цитувати інтернет-тролів Кремля
Автори:
Секретар РНБО РФ процитував фразу, яку поширили в інтернеті тролі Кремля. ВІн заявив, що США нібито хотіли б, щоб Росії і зовсім не існувало.

Про це на сторінках Gazeta Wyborcza пише Вацлав Радзівіновіч.

За його секретаря РНБО Росії Миколи Патрушева, американцям нібито заздрісно з того, що саме росіяни володіють такою великою кількістю природних багатств.

«Ви, напевно, пам'ятаєте слова колишнього Держсекретаря США Мадлен Олбрайт про те, що Росії не належить ні Сибір, ні її Далекий Схід», - сказав Патрушев. Проте журналісти заперечили, оскільки одразу почали шукати, коли ж це вона таке сказала. 

Як виявилося, ніколи. Цю фразу присвоїли колишньому Держсекретареві США і поширили в інтернеті тролі Кремля.

Вацлав Радзівінович іронізує, що, можливо, примітивні писаки-пропагандисти і не придумали цитату «підступної баби з США». Оскільки ще в 2006 році тодішній глава ФСБ генерал-майор Борис Ратников розповів державній «Російській газеті», що «чекісти сканували думки Мадлен Олбрайт».

«В думках пані Олбрайт ми виявили патологічну ненависть до слов'ян. А ще її ображало те, що Росія володіє найбільшими у світі запасами корисних копалин. Вона б хотіла, щоб у майбутньому російськими запасами володіла не одна країна, а ціла купа народів, які всі будуть підпорядковані США», - розповідав тоді Ратников.

Оглядач продовжив: «І тут виникає складна проблема. Приписав собі генерал чекістів-окультистів вигадки інтернет-тролів Кремля? Чи все сталося навпаки? Може це його люди по секрету розповіли тролям, яку думку треба поширити серед росіян».

«Мене часто питають, чи треба боятися Росії. А я відповідаю, що самої країни не треба. Але боятися варто психічного стану людей, які нею керують і придумують різні жахи, щоб потім самим же в них повірит», - йдеться в статті.

У всякому разі, від того, що чиновники цитують вигадки з інтернету, стає дедалі важче зрозуміти, хто кому насправді замилює очі в Росії.

Нагадуємо, що 23 червня колишня співробітниця так званої «фабрики інтернет-тролів» Людмила Савчук, яка подала в суд на роботодавців, заявила, що відповідачі з'явилися до суду і запропонували укласти мирову угоду. Пані Савчук повідомила про пропозицію організації укласти мирову угоду після засідання в Петроградському районному суді Санкт-Петербурга у справі проти компанії ТОВ «Інтернет-дослідження». Вона стверджує, що працювала в компанії «тролем» - платним коментатором на сайтах в інтернеті. За її словами, вона влаштувалася на цю роботу, щоб викрити її. До суду вона звернулася, заявляючи, що була звільнена без остаточного розрахунку, після того як стала розповідати в ЗМІ про те, чим займалася компанія.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Патрушев, «ХАРЬКОВ»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду