Журналістом року за версією CNN став Клаас Релотіус

Журналістом року за версією CNN став Клаас Релотіус

00:00,
31 Березня 2014
1136

Журналістом року за версією CNN став Клаас Релотіус

00:00,
31 Березня 2014
1136
Журналістом року за версією CNN став Клаас Релотіус
Журналістом року за версією CNN став Клаас Релотіус
CNN назвала «Журналістом року» Клааса Релотіуса (Claas Relotius) за опублікований у швейцарському часописі Reportagen матеріал «Убивці як опікуни» (Mörder als Pfleger).  Він переміг також у номінації друкованих медіа, повідомила американська телемережа із Мюнхена, де відбулося вручення нагород.

Матеріал, за який нагородили Клааса Релотіуса, має яскраво виражений гуманітарний характер. У ньому йдеться про зусилля адміністраціі американських тюрем виявляти турботу про в’язнів, вражених під час тривалого перебування за ґратами недоумством.

Автор привертає увагу до того, що в одній із в’язниць посиленого режиму було знайдено «незвичне» вирішення  проблеми. Суть його зводиться до того, що для виконання гуманітарної місії опікунів виховують у середовищі самих злочинців.

«Клаас Релотіус виявив цікавий, людяний підхід до важливої соціальної проблеми, – вважає голова журі Франц Фішлін (Franz Fischlin). – Завдяки йому в уяві читача постають картини, що розгортаються наче події у фільмі».

У телевізійній категорії номінацію здобуло розслідування Міхаеля Штромпена (Michael Strompen) та Джо Шука (Jo Schuck) «Втеча на Кариби: трюки концернів з податками» (Flucht in die Karibik: die Steuertricks der Konzernen). Це глибокий міжнародний аналіз того, як компанії уникають сплати податків через офшорні зони. Журі відзначила, що ZDF переконливо «розкрила статистичні дані, великий обсяг інформації та складні економічні взаємозв’язки».

У категорії електронних медіа пальма першості дісталася Крістіану Вернеру (Christian Werner). Його матеріал «Слідами мертвих дітей» (On the Trail of Dead Children), розміщений на iPad app тижневика Der Spiegel, викриває згубні наслідки американського бомбардування 2003 року Іраку для стану здоров’я дітей.

У сфері радіожурналістики найкращим визнано репортаж Джеррі Марренбак (Jenny Marrenback) «Любе Гаїті: бізнес на допомозі» (Haiti Chérie: das Geschäft mit der Hilfe). У ньому досліджено масове розкрадання міжнародних коштів, наданих цій злиденній країні після катастрофічного землетрусу 2010 року. Журі відзначило, що авторка яскраво розкрила «інший бік медалі діяльності неурядових організацій».

 

Вручаючи відзнаки, старший віце-президент CNN Worldwide Паріса Хосраві (Parisa Khosravi) заявила, що американська телемережа продовжує підтримувати якісну журналістику». З цією метою CNN ділиться своїм досвідом з колегами у всьому світі через низку різних програм. Серед них такі, як нагорода the CNN Journalist, якою дев’ятий рік відзначають німецькомовних журналістів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Клаас Релотіус, kress.de
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду