Теракт проти Charlie Hebdo обернувся шаленою популярністю у Франції та за кордоном

Теракт проти Charlie Hebdo обернувся шаленою популярністю у Франції та за кордоном

13:43,
13 Січня 2015
2665

Теракт проти Charlie Hebdo обернувся шаленою популярністю у Франції та за кордоном

13:43,
13 Січня 2015
2665
Теракт проти Charlie Hebdo обернувся шаленою популярністю у Франції та за кордоном
Теракт проти Charlie Hebdo обернувся шаленою популярністю у Франції та за кордоном
Автори:
На обкладинці нового числа Charlie Hebdo – пророк Мухаммед зі сльозою біля ока. Він тримає плакат: табличку «Я – Шарлі» (Je suis Charlie). На малюнку напис «Усе прощено».

Сатиричний тижневик із зображенням пророка ісламу вийде друком накладом 3 млн. примірників, порівняно зі звичайними 60 тис. до теракту, повідомляє сайт Paris Match.

Charlie Hebdo поширюватиметься у кіосках Франції та за її межами «у виняткових масштабах». Його адвокат Рішар Малька (Richard Malka) розцінив це як свідчення того, що «видання вижило». За його словами в інтерв’ю France Info, воно й надалі «висвітлюватиме найгірші жахи християнства, юдаїзму та ісламу».

«Charlie Hebdo удачливе, - вважає він, - коли, роздивляючись його малюнок, починаєш ікати від жаху, а потім регочеш, надриваючи живіт».

Як пояснив генеральний директор дистриб’ютора видання Messageries lyonnaises de presse Патрік Андре (Patrick André), наклад видання збільшено з 1 до 3 млн. примірників через лавину запитів.

Протягом декількох днів MLP приймає замовлення від найрізноманітніших організацій у Франції. Іноді клієнти замовляють тисячі примірників. Серед них – мери, які хочуть запропонувати часопис своїм громадянам, підприємства, театри – щоб роздати своїм працівникам та глядачам.

Із сільських точок, де зазвичай збували по два примірники видання, надійшли запити по декілька сотень.

До розповсюдження Charlie Hebdo, відзначає Paris Match, долучилися дистриб'ютори преси в Індії та Австралії.

Раніше MLP надсилала на експорт не більше 4 тис. примірників сатиричного часопису. Тепер MLP планує розіслати  300 тис. примірників у 25 країн світу, розповів гендиректор компанії виданню Paris Match.

Дистриб’ютор оголосив, що спочатку працюватиме безкоштовно. Уся виручка за перший мільйон примірників надійде у фонд Charlie Hebdo.

Попри вчинений ісламістами минулої середи напад, що забрав життя провідних карикатуристів Кабю (Cabu) та Волінські (Woliński) і сімох співробітників, Charlie Hebdo живе і не поступається своїми принципами й традиціями, зазначає Paris Match.

Часопис і надалі висміюватиме релігію та політику. Він не відмовлятиметься і від публікації зображень пророка Мухаммеда.

«Ми не поступимося ні в чому. Інакше усе це не матиме сенсу, -  заявив адвокат тижневика Рішар Малька. – Дух гасла Je suis Charlie означає й право на богохульство».

«У сатиричному виданні постійно друкувалися карикатури на Папу Римського, Ісуса Христа, священиків, рабинів та імамів, - сказав Малька Europe1. – Тож  було б дивно,  якби  у Charlie Hebo не з’являлися малюнки із зображенням пророка Мухаммеда, через які він став мішенню ісламістів».

Речник сатиричного видання відкинув будь-які звинувачення в ісламофобії на його адресу.

«Ми нападали на іслам набагато менше, ніж на християнство, - заявив він, - Charlie Hebdo не пропагує насильство. Це – неввічливе видання».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
parismatch.com, скріншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду