У США на антитютюнові кампанії в медіа витрачають менше коштів, ніж могли б

00:00,
20 Червня 2012
299

У США на антитютюнові кампанії в медіа витрачають менше коштів, ніж могли б

00:00,
20 Червня 2012
299
У США на антитютюнові кампанії в медіа витрачають менше коштів, ніж могли б
За даними нового федерального звіту США, на інформаційну боротьбу з курінням у ЗМІ місцеві органи управління витрачають лише незначну частину грошей, які на це виділяються.

Відповідно до умов спеціальної угоди, яка була підписана в США ще в 1998 році, тютюнові компанії були зобов’язані робити відрахування з продажів своєї продукції на компенсацію витрат держави, спрямованих на боротьбу з наслідками куріння. Крім того, ці кошти також традиційно використовуються для інформаційної профілактики куріння серед молоді та антитютюнової пропаганди загалом.

У звіті йдеться про те, що у період з 1998 до 2010 року від тютюнових компаній державі надійшло близько $244 млрд. Натомість на антитютюнові програми було витрачено лише $8 млрд.

У той час, як, відповідно до рекомендацій, спеціально розроблених Центрами з контролю та профілактики захворювань США (the Centers for Disease Control and Prevention), за цей час влада повинна була інвестувати в сферу інформаційної боротьби з курінням близько $29 млрд.

«Результати цього аналізу свідчать про існування розриву між кількістю держаних інвестицій у боротьбу з курінням та рекомендованим планом витрат за цією статтею», – йдеться у звіті.   

Його автори зауважують, що кошти, отримані від тютюнових компаній, першочергово направляються на лікування людей від наслідків куріння. Однак автори також зауважують, що інформаційна популяризація здорового способу життя може попередити такі випадки. Відповідно, витрачати гроші на інформаційну профілактику захворювань в ЗМІ часто доцільніше на державному рівні. 

Джерело: Health USA News

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ljworld
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду