Влада РФ може заборонити демонстрацію процесу куріння в денному ефірі телеканалів

00:00,
30 Серпня 2012
444

Влада РФ може заборонити демонстрацію процесу куріння в денному ефірі телеканалів

00:00,
30 Серпня 2012
444
Влада РФ може заборонити демонстрацію процесу куріння в денному ефірі телеканалів
Згідно нового закону Росії про захист дітей від шкідливої інформації, навіть деякі радянські мультфільми можуть підпасти під категорію «шкідливих» для здоров’я та розвитку дітей. 

Закон «Про захист дітей від інформації, яка спричиняє шкоду їх здоров'ю і розвитку» був ухвалений Держдумою у грудні 2010 року і підписаний президентом Медведєвим на початку 2011 року. 

Закон вступає в силу вже 1 вересня 2012 року. Відтепер саме він регулюватиме контент для дитячої аудиторії та визначатиме параметри «шкідливості» інформації. Обмеження можуть торкнутися і мультиплікаційних фільмів, зокрема, «Ну, погоди!».

У самому ВДТРК рішення з цього питання ще не ухвалили – зараз тривають лише попередні обговорення телепродукту, який може підпадати під дію нового закону, заявила радник голови медіахолдингу Вікторія Курчер.

Але сьогодні відбуваються обговорення з приводу доцільності трансляції мультфільму «Ну, погоди!» до 23:00. Річ у тім, що Вовк із мультфільму курить сигарети, тому дітей, на думку законодавців, теж може потягнути до цієї поганої звички. 

У свою чергу, віце-спікер держдуми Сергій Железняк впевнений, що немає необхідності забороняти показ таких мультфільмів у денний час. На його думку, будь-який з них можна зробити безпечним, просто вирізавши зайві «шкідливі» сцени.

У свою чергу заступник глави Роскомнадзора Максим Ксензов заявив раніше, що мультфільм «Ну, погоди!» відноситься до художньої продукції, так що його слід розглядати як культурну цінність і не обмежувати в часі показу на телеканалах.

Абсурдним і непотрібним вважає новий закон і російський аніматор Гаррі Бардін.

Він побоюється, що жертвою нового закону може стали і його мультфільм «Серый волк энд Красная Шапочка», в якому вовк також курить.

Крім того, обмеження можуть торкнутися «Винни-Пуха», який може бути звинувачений в тому, що обкрадає бджіл, та «Чебурашку», за те що крокодил Гена курить люльку.

Проте у Роскомнадзорі згодом обіцяють дати ЗМІ онлайн-рекомендації щодо детального та комплексного застосування закону про захист дітей від шкідвої інформації. 

За даними опитування «Эхо Москвы», 79,5% респондентів вважають, що захищати дітей від шкідливої ​​інформації повинні батьки, натомість 18% впевнені, що це слід робити державі.

Джерело: Эхо Москвы

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ну, погоди!
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду