Московський Великий театр оштрафували на 110 тисяч рублів за рекламу сигарет

00:00,
30 Січня 2013
361

Московський Великий театр оштрафували на 110 тисяч рублів за рекламу сигарет

00:00,
30 Січня 2013
361
Московський Великий театр оштрафували на 110 тисяч рублів за рекламу сигарет
Рекламу Japan Tobacco International було надуковано на листівках та брошурах, які у вересні-жовтні 2012 року поширювали серед відвідувачів театру. 
Скаргу на недобросовісну рекламу до федеральної антимонопольної служби (ФАС) Росії надіслав один з глядачів, прізвище якого не розголошують. Він повідомив, що на брошурах з репертуаром театру є надпис "Офіційний спонсор балету Великого театру JTI". А під час перевірки з’ясувалося, що аналогічні надписи і логотип тютюнової компанії бути також на рекламних листівках театру та в його рекламі, розміщеній в каталозі "Раймонд".
 
 
Відповідно до російського законодавства, реклама сигарет, аксесуарів для куріння і їх виробників не може розповсюджуватися в дитячих, освітніх, медичних, оздоровчих, військових установах, театрах, цирках, музеях, палацах культури, концертних і виставкових залах, бібліотеках, лекторіях і планетаріях.  Крім того, реклама  має обов’язково супроводжуватися  попередженням про шкоду від куріння. 
 
 
Тож Великий театр порушив обидві норми закону. До 16 січня його адміністрація мала надати антимонопольній службі письмові докази усунення порушення. 
 
 
Japan Tobacco International у своїх поясненнях ФАС наголошувала, що повідомлення на брошурі - це спонсорська реклама, а не реклама сигарет. Адже в ній не було зображено сигарети, а лише логотип JTI, який, мовляв, не має прив’язки до тютюнової продукції, оскільки він навіть не зображується на пачках сигарет. 
 
 
Проте, антимонопольна служба на це відповіла, що відповідно до закону про рекламу, спонсором може виступати винятково особа, а не товар. 
 
 
Джерело: finmarket.ru
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.ves.lv/
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду