Євросоюз презентував нову стратегію боротьби з тютюнокурінням

00:00,
21 Грудня 2012
398

Євросоюз презентував нову стратегію боротьби з тютюнокурінням

00:00,
21 Грудня 2012
398
Євросоюз презентував нову стратегію боротьби з тютюнокурінням
З 2015 року під заборону потрапляють тонкі сигарети, сигарети з ментолом, ароматами фруктів та іншими ароматизаторами. 

Про це 20 грудня повідомив Тоніо Борг (Toniо Borg), комісар Єврокомісії з охорони здоров'я і споживчої політики, під час презентації нової стратегії боротьби з курінням у країнах ЄС.

«На даний момент курцями є 27% європейців, ми хочемо скоротити цей показник на 2% протягом найближчих п'яти років», – пояснив єврокомісар.

Тонкі сигарети опиняться під забороною, оскільки вважається, що вони більше відповідають вимогам моди і підкреслюють стиль споживача. Тепер допустимий діаметр тонких сигарет не повинен перевищувати 7,5-8,5 мм (нині  вони не вписуються у ці рамки). Сигарети з ментолом, фруктовими та іншими ароматизаторами приглушують справжній запах та смак тютюну, роблячи його тим самим більш привабливим для споживачів, особливо молодих.

«Споживачів обманювати не можна. Тютюнові вироби повинні виглядати як тютюнові вироби і мати відповідний смак. Наша пропозиція гарантує, що приваблива упаковка та смакові добавки не будуть використовуватися в якості маркетингового ходу», – пояснив Тоніо Борг.

Також Єврокомісія регламентувала розмір сигаретних пачок: вони повинні мати прямокутну форму і містити не менше 20 сигарет. Вважається, чим менше сигарет у пачці, тим вона дешевша і, відповідно, доступніша для споживача.

Буде оновлено також обов’язкові елементи оформлення. Європа збирається запозичити досвід Австралії і відводити 75% площі передньої і задньої частини пачки під страхітливе зображення наслідків куріння та надписи про його шкоду (нині на це відведено лише 30% лицьової сторони пачки). Назва бренду і марки сигарет на упаковці лишиться, проте, може бути заборонена за рішенням влади в межах держави. Замість надпису «Куріння вбиває» на пачках з'являться надписи «Куріння вбиває – тому киньте вже зараз» або «Тютюн містить більше 70 елементів, що викликають рак».

Щодо вмісту сигарет, то директива наказує, що в одній сигареті повинно міститися до 10 мг смол і 1 мг нікотину.

За даними Брюсселя, в останні п'ять років споживання тютюну європейцями скорочується. Але співвідношення курців і некурців населення залишається досить високим порівняно з іншими континентами.

Щороку 700 тис. осіб вмирають в ЄС через хвороб, викликаних курінням. Витрати на лікування наслідків куріння, за даними Єврокомісії, складають більше 25 млрд. євро в рік.

Джерело: Financial Times, Reuters

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
parikiaki.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду