Індійських кіноакторів штрафують за появу у ЗМІ з сигаретою

00:00,
2 Січня 2013
333

Індійських кіноакторів штрафують за появу у ЗМІ з сигаретою

00:00,
2 Січня 2013
333
Індійських кіноакторів штрафують за появу у ЗМІ з сигаретою
Навіть якщо йдеться про фотографію, випадково зроблену папараці.

Відомого індійського актора Ранбіра Капура (Ranbir Kapoor) оштрафували на 200 рупій ($4) за куріння у громадському місці.

Доказом його порушення стала фотографія у виданні Udaipur times, на якій чоловік курить. Один з читачів газети, Хариш Вайшнав, побачивши світлину з актором-курцем, написав відповідну скаргу і подав її до суду.  Адвокат актора спробував пояснити, що Капур не порушує закон, а палити йому довелося лиш тому, що так прописано у сценарії фільму за його участю – фотографія, мовляв, була зроблена підчас зйомок стрічки «Yeh Hai Jawaani Deewani». Однак суддів таке пояснення не вдовольнило і вони визнали актора винним.  

Фото у виданні Udaipur times, за яке актора притягнули до відповідальності

Незадовго до того за аналогічний проступок була покарана інша зірка Боллівуду – Шахрукх Кхан (Shahrukh Khan). Його зловили з сигаретою на стадіоні під час матчу з крикету і зобов’язали заплатити 100 рупій штрафу, адже в Індії ще з 2000 року куріння у спортивних спорудах заборонено.

Фото зі стадіону, на якому видно як Шахрукх Кхан курить

«Такі заходи допоможуть впоратися з порушниками, особливо зірками кінематографа, які вважають, що вони вище закону. Публічно караючи їх ми показуємо громадянам, що усі рівні перед законом, незалежно під їхнього статусу», –  прокоментував ситуацію, яку набула розголосу у ЗМІ, генеральний секретар індійської Національної організації по боротьбі з тютюнопалінням Шекхар Салкар (Shekhar Salkar).

Джерело: movies.ndtv.com 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
thebottomline.as.ucsb.edu
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду