Індійські режисери знімуть короткі фільми про шкоду куріння

00:00,
27 Травня 2013
2004

Індійські режисери знімуть короткі фільми про шкоду куріння

00:00,
27 Травня 2013
2004
Індійські режисери знімуть короткі фільми про шкоду куріння
Їх планують показувати у кінотеатрах перед початком фільмів.

Відомі індійські режисери Радж Нідімору (Raj Nidimoru) та Крішна ДК  (Krishna DK) заявили, що збираються ініціювати кампанію по зйомці короткометражних художніх фільмів про шкоду куріння. Насамперед, до роботи над ними планують залучати молодих режисерів.

«Спочатку ми проведемо конкурс ідей стрічок, відберемо найбільш талановитих режисерів, які і візьмуться за зйомку фільмів. Їх можна буде показувати у кінотеатрі перед початком фільмів замість тих недолугих антитютюнових роликів, які глядачі змушені переглядати зараз», – сказав   Радж Нідімору.

Нагадаємо, що у серпні 2012 року парламент Індії ухвалив закон, який зобов’язав кіновиробників показувати перед початком та всередині фільму антитютюнові ролики, а кожну сцену куріння супроводжувати титрами, з інформацією про шкідливість сигарет.  

За словами Нідімору, раз на кілька місяців у кінотеатрах можна буде запускати новий антитютюновий ролик.

«Це дозволить не тільки додати естетичного моменту антитютюновій рекламі, якого їй зараз так бракує, але й дати шанс проявити себе молодим талановитим режисерам», – додав він.

На створення подібного проекту режисерський дует наштовхнула ситуація, яка склалася довкола їхньої останньої стрічки «Go Goa Gone». Національна організація з викорінення куріння в Індії (National Organisation for Tobacco Eradication India, NOTE)  звинуватила фільм у пропаганді куріння, оскільки на його рекламних постерах було зображено актора Саїфа Алі Кхана (Saif Ali Khan), що грає головного героя, з сигаретою. Скаргу розглянула Центральна рада з сертифікації фільмів  (Central Board of Film Certification) і зобов’язала авторів стрічки зняти антитютюновий ролик за участі Кхана. Його в кінотеатрі будуть показувати перед початком фільму.

Рекламний постер стрічки «Go Goa Gone», mid-day.com

Джерело: dnaindia.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
timesofindia.indiatimes.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду