В Україні хочуть заборонити усі види реклами сигарет

00:00,
8 Липня 2013
436

В Україні хочуть заборонити усі види реклами сигарет

00:00,
8 Липня 2013
436
В Україні хочуть заборонити усі види реклами сигарет
Про це йдеться у законопроекті № 2491а, який 3 липня реєстрували у Верховній Раді.

Його автори пропонують внести зміни у ст. 22  закону України «Про рекламу». Так, перелік рекламних каналів та носіїв, які заборонено використовувати для просування тютюнових виробів, планується замінити реченням «реклама тютюнових виробів, торговельних марок, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, забороняється у будь-якій формі на всій території України».

Крім того, у рекламі інших товарів та послуг буде заборонено зображувати процес куріння або ж сигарети, торгівельні марки чи інші атрибути тютюнових брендів.

Цей же законопроект пропонує повністю заборонити рекламу і спонсорування та алкогольних напоїв.

У пояснювальній записці до документу необхідність ухвалення закону пояснюють тим, що «саме реклама керує і впливає на реалізацію продукції, і саме в рекламах, які популяризують алкогольні та слабоалкогольні напої та тютюнові вироби, використовують методи психологічного і фізіологічного маніпулювання, яким легко піддається людина, тим паче підліток. Адже нерідко піар-компанії апелюють до красивого, веселого, безтурботного життя у своїх рекламах, для якого необхідним атрибутом є продукція алкогольного чи тютюнового виробництва… Іншим пунктом, на якому потрібно наголосити, це те, що реклама алкогольних і тютюнових виробів транслюється поряд з рекламою продукції звичайного побуту, що призводить до асоціацій, що вживання спиртного і куріння – це буденні речі».

  

Авторами законодавчої ініціативи виступили четверо представників партії «Свобода» - Олексій Кайда, Анатолій Вітів, Ігор Янків, Ірина Сех.   

Нагадаємо, ВООЗ називає повну заборона реклами і просування тютюнових виробів одним із найефективніших способів боротьби з курінням. 

Реклама і спонсорство тютюнових виробів повністю заборонені у 19 країнах світу, ще у 101 країні – заборонено лише рекламу, а у 74 жодних обмежень немає або ж вони мінімальні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dribbble.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду