Суд виправдав суддю, що погрожував даішникам і особам, яких назвали журналістами «Дорожнього контролю»

Суд виправдав суддю, що погрожував даішникам і особам, яких назвали журналістами «Дорожнього контролю»

18:40,
4 Січня 2016
3227

Суд виправдав суддю, що погрожував даішникам і особам, яких назвали журналістами «Дорожнього контролю»

18:40,
4 Січня 2016
3227
Суд виправдав суддю, що погрожував даішникам і особам, яких назвали журналістами «Дорожнього контролю»
Суд виправдав суддю, що погрожував даішникам і особам, яких назвали журналістами «Дорожнього контролю»
Автори:
Подільський районний суд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, затриманого п'яним за кермом автомобіля у лютому 2015 року. Як повідомив народний депутат, радник очільника МВС Антон Геращенко, затриманий суддя погрожував пістолетом правоохоронцям і журналістам видання «Дорожній контроль», що знімали інцидент на камеру.

Подільський районний суд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, затриманого п'яним за кермом автомобіля у лютому 2015 року.  Як повідомив народний депутат, радник очільника МВС Антон Геращенко, затриманий суддя погрожував пістолетом правоохоронцям і журналістам видання «Дорожній контроль», що знімали інцидент на камеру. 

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на текст визначення суду від 9 грудня 2015 року.

Суд встановив, що вночі 28 лютого 2015 року інспектори ДАІ «після нетривалої погоні зупинили автомобіль BMW Х5, за кермом якого перебував суддя Владислав Оберемко, з метою перевірки документів».

Як з'ясувалося, суддя керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Він відмовлявся виходити з машини, а також дістав пістолет моделі ПМ-Т, зняв його із запобіжника та направив на міліціонерів зі словами: «Я тебе пристрелю».

Після цього Владислав Оберемко повідомив співробітникам ДАІ, що є суддею, і вони не мають права його затримувати, сів у машину та зник з місця злочину. «Все це фіксували на відеокамеру двоє свідків, що прибули на місце події, йдеться у визначенні суду», - повідомляють «Українські новини».

Незабаром судді Оберемку було пред'явлено обвинувачення за ст. 296 (хуліганство), ст. 129 (погроза вбивством) і ст. 345 (погроза або насильство щодо співробітника правоохоронних органів) Кримінального кодексу.

Як повідомляють «Українські новини», у судовому засіданні постраждалий чоловік, що знімав події на відеокамеру, заявив клопотання про відмову від обвинувачення та попросив закрити кримінальне провадження. Своє клопотання постраждалий мотивував тим, що кримінальна справа проти судді Оберемка порушена за його заявою та відноситься до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення, а відмова постраждалого від обвинувачення є безумовною підставою для його закриття.

Прокурор та інші постраждалі в судовому засіданні виступили проти задоволення клопотання постраждалого. Суд все ж таки задовольнив клопотання та закрив справу проти судді Оберемка, знявши з нього всі обвинувачення.

Як випливає із повідомлення, справа проти Владислава Оберемка була закрита на підставі клопотання про відмову від обвинувачення особи, що знімала інцидент на камеру. Про те, що відео на місці інциденту знімали начебто представники «Дорожнього контролю», повідомив народний депутат Антон Геращенко  у своєму Facebook.

«Оберемко Владислав Александрович. Він поки ще суддя Макарівського районного суду Київської області. Але це не надовго. Як зазвичай увечері минулої п'ятниці близько 00 годин, він сів за кермо позашляховика "БМВ Х-5", після вживання алкогольних напоїв...Його шлях пролягав по Шевченківському району міста Києва, де його на вул. Ольжича зупинив звичайнісінький інспектор ДАІ. Суддя не став реагувати на сигнал інспектора з вимогою про зупинку», - повідомив нардеп.

 Далі за суддєю почалася гонитва з включеною сиреною по Києву, після чого суддя вирішив зупинитися. «Це було вже на Вул. Сирецькій 54. Туди ж під'їхала група хлопців з "Дорожнього контролю", яких запросили під час гонитви самі працівники ДАІ для кращої фіксації правопорушення. П'яна тварина приблизно 3,5 км мчала по Києву, обганяючи по зустрічній, порушуючи всі можливі правила дорожнього руху і ставлячи під загрозу життя киян, створюючи загрозу для лобового зіткнення. Ця мерзота в суддівській мантії дістала свій зареєстрований пістолет "Макарова", як потім з'ясувалося це був пристрій для відстрілу гумових куль, і направила його на співробітника ДАІ зі словами "Я тебе зараз пристрелю», - розповів Антон Геращенко.

MediaSapiens взяв коментар у головного редактора газети «Дорожній контроль» Олексія Кірієнка. За його словами, журналісти «Дорожнього контролю» не знімали відео інциденту із затриманням судді Владислава Оберемка.  

«Зараз існує багато клонів нашого видання, з чим ми постійно боремося. Деякі особи використовують також наш бренд для шантажу і вимагання грошей з тих осіб, порушення яких вони зафіксували.  Можливо у даному випадку особа, яка знімала відео, отримала хабар, щоб закрити справу проти судді. Якби наші журналісти знімали відео з одіозним суддєю Оберемком, то ніколи б не відмовилися від обвинувачення. Навпаки, це був б прецедент справедливого покарання п’яного можновладця за кермом», - сказав Олексій Кірієнко.

Нагадаємо, після затримання судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом погроз співробітникам Державтоінспекції. 25 березня минулого року Вища кваліфікаційна комісія суддів України на своєму засіданні розглянула і задовольнила клопотання Генерального прокурора України про відсторонення суддіВладислава Оберемка від посади судді Макарівського районного суду Київської області строком на два місяці.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: theinsider.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду