Завдяки суду оприлюднено відео нападу представників СБУ на  журналiстiв «Схем»

Завдяки суду оприлюднено відео нападу представників СБУ на журналiстiв «Схем»

15:06,
30 Грудня 2015
1711

Завдяки суду оприлюднено відео нападу представників СБУ на журналiстiв «Схем»

15:06,
30 Грудня 2015
1711
Завдяки суду оприлюднено відео нападу представників СБУ на  журналiстiв «Схем»
Завдяки суду оприлюднено відео нападу представників СБУ на  журналiстiв «Схем»
Автори:
Завдяки суду над одним iз спiвробiтникiв Служби безпеки України стало доступним відео нападу на журналiстiв програми «Схеми» (спільного проекту «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший»), який стався 2 жовтня.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 2 жовтня співробітники Служби безпеки України затримали в Києві під час виконання професійних обов’язків журналіста Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича та пошкодили знімальну техніку. 15 жовтня, за кілька годин до ефіру «Схем», СБУ намагалася завадити виходу матеріалу про невідповідність стилю життя рівневі зарплат в СБУ.

«Радіо Свобода» повідомила, що відеозапис з камер спостереження Служби безпеки України, на якому є безпосередній момент затримання журналістів «Схем», Служба безпеки намагалася приховати. Цей момент був вирiзаний із відео, наданого на вимогу голови СБУ Василя Грицака.

29 грудня у Печерському районному суді Києва відбулося судове засідання щодо адміністративної справи про перевищення службових повноважень начальником служби охорони пропускного режиму СБУ Юрієм Бондарєвим, який брав участь в інциденті.

Вiдео нападу було в повному обсязi надане судові, який дозволив оприлюднювати будь-яку iнформацiю з вiдкритого судового процесу.

Після допиту частини свідків засідання було перерване і продовжиться 14 січня 2016 року.

Як повідомило «Радіо Свобода», крiм адмiнiстративного провадження за пiдозрою у перевищеннi cлужбових повноважень, Вiйськова прокуратура розпочала кримінальне провадження про перешкоджання законній журналістській діяльності представниками СБУ.

Як повідомляв Media Sapiens, начальника служби охорони пропускного режиму Служби безпеки України Юрія Бондарєва, який брав участь в інциденті з затриманням журналістів програми «Схеми. Корупція в деталях» Михайла Ткача і Кирила Лазаревича, звільнили із займаної посади.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.radiosvoboda.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду