Розпочала роботу нова Луганська регіональна журналістська організація

Розпочала роботу нова Луганська регіональна журналістська організація

12:01,
7 Грудня 2015
1211

Розпочала роботу нова Луганська регіональна журналістська організація

12:01,
7 Грудня 2015
1211
Розпочала роботу нова Луганська регіональна журналістська організація
Розпочала роботу нова Луганська регіональна журналістська організація
Автори:
Більше 100 журналістів об'єдналися в Луганську регіональну журналістську організацію Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Про це у Facebook повідомила головний редактор троїцької районної газети «Сельская новь» (Луганська область) Марина Животкова, яка увійшла до правління організації.

Вона уточнила, що попри створення нового об’єднання Луганська обласна організація НСЖУ не припинила свого існування.

Мета організації - підвищення стандартів журналістики та захист своїх прав.

Керівником Луганської регіональної журналістської організації обрали Тетяну Вергун. Членами правління обрано Олену Особову (власкор газети «Урядовий кур’єр»), Дмитра Климанова (менеджер, видавець «Телегазети» в місті Стаханові, який змушений був виїхати з міста через окупацію терористами «ЛНР»), Сергія Мартинова (головний редактор Новоайдарівської районної газети), Андрія Шаповалова (генеральний директор ДО ДОТТРК), Володимира Лермонтова (керівник інтернет-видання), Марину Животкову  і журналістів Семена Перцовського, Наталію Вербицьку.

«Багато журналістів з території, тимчасово непідконтрольній Україні, переїхали в міста і райони Луганської області та продовжили свою професійну діяльність. Водночас колективи 17 комунальних районних та міських газет на жодний день не припиняли роботу з інформування населення, хоча частина з них знаходиться безпосередньо на лінії зіткнення бойових дій. Відновило своє мовлення обласне ТБ, радіо, інтернет-видання», - нагадала пані Животкова.

Вона також подякувала за підтримку київським колегам: першому секретарю НСЖУ Сергію Томіленко, головному редактору журналу «Журналіст України» Вірі Черемних , президенту Української асоціації медіаюристів України та секретарю НЖСУ Тетяні Котюжинській та консультанту Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександру Бухтатому, а також редакторам з Харківської та Херсонської областей Валерію Горобцю («Трудова слава») та Костянтину Григоренку («Обрії Ізюмщини»), які поділилися своїм досвідом.

Нагадаємо, Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) повідомила у звіті у листопаді 2015 року, що діяльність журналістів на сході України обмежується як незаконними збройними угрупованнями, так і державними установами, які перешкоджають професійній діяльності працівників ЗМІ і піддають їхню інформацію цензурі. Крім того, непоодинокими є випадки нападу, побиття, незаконних арештів, тримання під вартою та навіть вбивства журналістів.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Facebook Марини Животкової
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду