Журналістку ATR вдарили прикладом силовики під час протистояння з блокадниками Криму

Журналістку ATR вдарили прикладом силовики під час протистояння з блокадниками Криму

22:25,
21 Листопада 2015
1681

Журналістку ATR вдарили прикладом силовики під час протистояння з блокадниками Криму

22:25,
21 Листопада 2015
1681
Журналістку ATR вдарили прикладом силовики під час протистояння з блокадниками Криму
Журналістку ATR вдарили прикладом силовики під час протистояння з блокадниками Криму
Автори:
21 листопада на адміністративному кордоні з Кримом, де відбуваються сутички між учасниками громадської блокади Криму та правоохоронцями, під час виконання своїх професійних обов’язків постраждала кореспондентка кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілова.

Як повідомили на своїх сторінках у Facebook заступник гендиректора ATR Айдер Муждабаєв і шеф-редактор ATR Осман Пашаєв, журналістку вдарили прикладом у живіт українські спецпризначенці під час штурму Чаплинки.

Застосування сили проти журналістки засудив міністр інформаційної політики Юрій Стець. «Подібні дії проти журналістів, тим більш в День Гідності паплюжать честь України, яка має бути правовою державаю, що забезпечує журналістам право на професію. Офіційне звернення до МВС про відкриття кримінальної справи щодо злочину, вчиненого проти Гульсум Халілової буде зареєстровано вже завтра зранку!», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляє «Крим. Реалії», 20 листопада у селищі Чаплинка Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, від протитанкових мін, були зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, якими йде електропостачання до Криму. Учасники громадської блокади Криму почали блокувати ремонт ліній електропередачі, аби припинилося електропостачання Криму.

Підприємство «Укренерго» повідомило про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і допустило повне відключення від електрики Криму і частини Херсонської та Миколаївської областей. Керівництво Херсонської області заявило про намір звернутись до Ради національної безпеки і оборони України з проханням передбачити кошти на охорону енергокоридору на Крим і з метою не допустити розбалансування енергосистеми України.

21 листопада на місці обвалення електроопор у Чаплинці між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами на чолі з колишнім заступником начальника Херсонської міліції, а нині керівником департаменту МВС із протидії наркозлочинності Іллею Ківою стався конфлікт. Виникла бійка.

Ілля Ківа у Facebook заявив, що основне завдання правоохоронних органів – зберегти життя протестувальників, які перебувають у зоні враження струмом, адже в разі падіння електроопор від струму силою 350 тис. Вт загинуть усі, хто перебувають у радіусі 500 метрів від неї.

На знак протесту проти дій співробітників правоохоронних органів на місці обвалення електроопор кримські татари провели пікет біля Адміністрації Президента України. Після цього уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров мали 40-хвилинну зустріч із Петром Порошенком, повідомив Айдер Муждабаєв. З його слів, головний підсумок зустрічі: жодного застосування сили проти кримських татар не буде.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду