Лещенко вважає, що його переслідування ініціювали Аваков та Мартиненко

Лещенко вважає, що його переслідування ініціювали Аваков та Мартиненко

11:33,
19 Листопада 2015
1777

Лещенко вважає, що його переслідування ініціювали Аваков та Мартиненко

11:33,
19 Листопада 2015
1777
Лещенко вважає, що його переслідування ініціювали Аваков та Мартиненко
Лещенко вважає, що його переслідування ініціювали Аваков та Мартиненко
Автори:
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» та журналіст Сергій Лещенко заявив, що його переслідування організували глава МВС Арсен Аваков та депутат «Народного фронту» Микола Мартиненко.

Про це пан Лещенко сказав в інтерв'ю «Німецькій хвилі».

Нагадаємо, 15 листопада депутат повідомив в соціальній мережі про погрози йому та його колегам. «Заготовлено відео, фотографії, банери, наші телефонні розмови прослуховуються, а під будинками чекають «топтуни», - написав Сергій Лещенко. За фактом погроз кримінальній поліції та Департаменту кібербезпеки Національної поліції дали доручення провести розслідування. Радник міністра внутрішніх справ та депутат Верховної Ради Антон Геращенко заявив, що у Нацполіції відкрили кримінальне провадження щодо цього.

У інтерв’ю «Німецькій хвилі» Сергій Лещенко зазначив, що відчуває не так погрози, як незаконне стеженням з боку правоохоронних органів, зокрема прослуховування мобільних телефонів.

«Збір інформації, відносно мене, з метою з'ясування джерел моєї інформації, а також подальшої дискредитації, якщо їх будуть цікавити подальші дії в тій кампанії, яку вони замислили.Це робить Аваков та Мартиненко, обидва вони стали фігурантами публікацій останніми місяцями (журналістських матеріалів авторства Сергія Лешенка. – Ред) й вони об'єднали зусилля і зокрема працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС», - вважає депутат.

Він переконий, що таким чином Арсен Аваков та Микола Мартиненко намагаються нівелювати його викриття щодо кримінальної справи щодо зловживань в урановій та титановій галузях, яка розглядається у Швейцарії та переказу їхнім однопартійцем, депутатом Ігорем Котвіцьким 40 мільйонів доларів «на Панаму».

«Тут злочин скоєно службовими й посадовими особами МВС, які вставили мій номер в запит на прослуховування, знаючи що це я, а представляючи мене в цьому запиті іншою особою, людиною, яка підозрюється в кримінальних правопорушеннях. За КПК, вони не мають права прослуховувати народного депутата до того моменту, поки парламент не складе недоторканість, не зніме з цього депутата, не позбавить його – це пряме порушення КПК і кримінальний злочин», - додав пан Лещенко.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
DW
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду