ms.detector.media
MediaSapiens
DW
19.11.2015 11:33
Лещенко вважає, що його переслідування ініціювали Аваков та Мартиненко
Лещенко вважає, що його переслідування ініціювали Аваков та Мартиненко
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» та журналіст Сергій Лещенко заявив, що його переслідування організували глава МВС Арсен Аваков та депутат «Народного фронту» Микола Мартиненко.

Про це пан Лещенко сказав в інтерв'ю «Німецькій хвилі».

Нагадаємо, 15 листопада депутат повідомив в соціальній мережі про погрози йому та його колегам. «Заготовлено відео, фотографії, банери, наші телефонні розмови прослуховуються, а під будинками чекають «топтуни», - написав Сергій Лещенко. За фактом погроз кримінальній поліції та Департаменту кібербезпеки Національної поліції дали доручення провести розслідування. Радник міністра внутрішніх справ та депутат Верховної Ради Антон Геращенко заявив, що у Нацполіції відкрили кримінальне провадження щодо цього.

У інтерв’ю «Німецькій хвилі» Сергій Лещенко зазначив, що відчуває не так погрози, як незаконне стеженням з боку правоохоронних органів, зокрема прослуховування мобільних телефонів.

«Збір інформації, відносно мене, з метою з'ясування джерел моєї інформації, а також подальшої дискредитації, якщо їх будуть цікавити подальші дії в тій кампанії, яку вони замислили.Це робить Аваков та Мартиненко, обидва вони стали фігурантами публікацій останніми місяцями (журналістських матеріалів авторства Сергія Лешенка. – Ред) й вони об'єднали зусилля і зокрема працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС», - вважає депутат.

Він переконий, що таким чином Арсен Аваков та Микола Мартиненко намагаються нівелювати його викриття щодо кримінальної справи щодо зловживань в урановій та титановій галузях, яка розглядається у Швейцарії та переказу їхнім однопартійцем, депутатом Ігорем Котвіцьким 40 мільйонів доларів «на Панаму».

«Тут злочин скоєно службовими й посадовими особами МВС, які вставили мій номер в запит на прослуховування, знаючи що це я, а представляючи мене в цьому запиті іншою особою, людиною, яка підозрюється в кримінальних правопорушеннях. За КПК, вони не мають права прослуховувати народного депутата до того моменту, поки парламент не складе недоторканість, не зніме з цього депутата, не позбавить його – це пряме порушення КПК і кримінальний злочин», - додав пан Лещенко.

ms.detector.media