Журналісту «Громадського ТБ.Полтава» вдруге за день перешкоджали

Журналісту «Громадського ТБ.Полтава» вдруге за день перешкоджали

18:01,
18 Листопада 2015
1579

Журналісту «Громадського ТБ.Полтава» вдруге за день перешкоджали

18:01,
18 Листопада 2015
1579
Журналісту «Громадського ТБ.Полтава» вдруге за день перешкоджали
Журналісту «Громадського ТБ.Полтава» вдруге за день перешкоджали
Автори:
17 листопада роботі журналіста «Громадського ТБ.Полтава» Анатолія Мележика перешкоджав правоохоронець.

Про це йдеться на сайті «Громадського ТБ.Полтава».

Видання повідомило, що редакція знімає документальний фільм про набір у нову поліцію в м. Полтава.

«Героїня фільму проходить усі етапи відбору. Ми вже відзняли багато матеріалу: подача документів до лав нової поліції та складання іспиту з логічного мислення. Сьогодні вона здавала фізичну підготовку. Проте під час зйомок трапився інцидент. З незрозумілих нам причин, перевищуючи свої службові повноваження, міліціонер (а з 7 листопада 2015 року вже поліцейський) перешкоджав журналістам та забороняв проводити зйомку», - повідомило «Громадське. Полтава».

Правоохоронець так швидко показав посвідчення, що представники телеканалу не мали змоги прочитати його прізвище.

Нагадаємо, також вчора, 17 листопада, Анатолію Мележику перешкоджали невідомі під штабом кандидата в мери міста Андрія Матковського. Декілька осіб агресивно відреагували на прихід журналіста «Громадського ТБ. Полтава», не пустили його у штаб, заявивши, що це приватна власність. Один з чоловіків штовхав журналіста та намагався схопити камеру.

У коментарі Media Sapiens, Анатолій Мележик зазначив, що писати заяву до МВС не планує.

«У міліцію чи вже поліцію ми не зверталися, це марна трата часу. З досвіду попередніх перешкоджань я знаю, що справу не розслідуватимуть або не побачать складу злочину (так як не завдано майнової шкоди)», - вважає журналіст.

Громадське ТБ. Полтава» звертає увагу, що стаття 18 Закону України "Про Національну поліцію" зобов’язує поліцейського назвати своє прізвище, посаду, спеціальне звання та пред’явити на вимогу особи, у разі звернення до нього, службове посвідчення (не випускаючи з рук). 

Як повідомляв Інститут масової інформації (ІМІ), закон «Про Національну поліцію», який набрав чинності 7 листопада, не обмежує право журналістів чи інших громадян фільмувати або фотографувати поліцейських. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
poltavske.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду