ms.detector.media
MediaSapiens
poltavske.tv
18.11.2015 18:01
Журналісту «Громадського ТБ.Полтава» вдруге за день перешкоджали
Журналісту «Громадського ТБ.Полтава» вдруге за день перешкоджали
17 листопада роботі журналіста «Громадського ТБ.Полтава» Анатолія Мележика перешкоджав правоохоронець.

Про це йдеться на сайті «Громадського ТБ.Полтава».

Видання повідомило, що редакція знімає документальний фільм про набір у нову поліцію в м. Полтава.

«Героїня фільму проходить усі етапи відбору. Ми вже відзняли багато матеріалу: подача документів до лав нової поліції та складання іспиту з логічного мислення. Сьогодні вона здавала фізичну підготовку. Проте під час зйомок трапився інцидент. З незрозумілих нам причин, перевищуючи свої службові повноваження, міліціонер (а з 7 листопада 2015 року вже поліцейський) перешкоджав журналістам та забороняв проводити зйомку», - повідомило «Громадське. Полтава».

Правоохоронець так швидко показав посвідчення, що представники телеканалу не мали змоги прочитати його прізвище.

Нагадаємо, також вчора, 17 листопада, Анатолію Мележику перешкоджали невідомі під штабом кандидата в мери міста Андрія Матковського. Декілька осіб агресивно відреагували на прихід журналіста «Громадського ТБ. Полтава», не пустили його у штаб, заявивши, що це приватна власність. Один з чоловіків штовхав журналіста та намагався схопити камеру.

У коментарі Media Sapiens, Анатолій Мележик зазначив, що писати заяву до МВС не планує.

«У міліцію чи вже поліцію ми не зверталися, це марна трата часу. З досвіду попередніх перешкоджань я знаю, що справу не розслідуватимуть або не побачать складу злочину (так як не завдано майнової шкоди)», - вважає журналіст.

Громадське ТБ. Полтава» звертає увагу, що стаття 18 Закону України "Про Національну поліцію" зобов’язує поліцейського назвати своє прізвище, посаду, спеціальне звання та пред’явити на вимогу особи, у разі звернення до нього, службове посвідчення (не випускаючи з рук). 

Як повідомляв Інститут масової інформації (ІМІ), закон «Про Національну поліцію», який набрав чинності 7 листопада, не обмежує право журналістів чи інших громадян фільмувати або фотографувати поліцейських. 

ms.detector.media