Путін не отримає «Квадрігу» через критику преси

00:00,
18 Липня 2011
1123

Путін не отримає «Квадрігу» через критику преси

00:00,
18 Липня 2011
1123
Путін не отримає «Квадрігу» через критику преси
Оргкомітет престижної німецької політичної премії «Квадріга» скасував своє рішення про нагородження нею російського прем’єр-міністра Володимира Путіна. Причиною цьому стала, зокрема, критика такої номінації з боку німецьких засобів масової інформації.  

Премією нагороджуються суспільні та політичні діячі, яких експерти визнали такими що є «зразком у справі розповсюдження просвіти, прихильності до суспільних благ, відповідальності та самовіддачі». У різні роки «Квадрігу» отримували, зокрема, Віктор Ющенко та Михайло Горбачов.

 

Номінація Путіна викликала ажіотаж у німецькій пресі. Видання акцентували увагу на порушенні у Росії прав людини, недотриманні загальноєвропейських суспільних цінностей, зокрема наголошуючи на ув’язненні Ходорковського і тому подібні факти – відзначає Російська служба BBC. Проаналізувавши публікації, російські журналісти дійшли висновку, що на захист прем’єра не висловилися у жодному з масштабних німецьких видань.

 

 «До літа 2011 року про «Квадрігу», якщо чесно, мало хто чув. А завдяки Володимиру Володимировичу вона перетворилася на яскравий символ глухого кута, у якому опинилися взаємини Росії та Заходу», – наводить Російська служба BBC цитату з «Московского комсомольца».

 

За матеріалами Російської служби BBC

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду