Музейники та мистецтвознавці презентують мультимедійний проект про село на Житомирщині

00:00,
30 Липня 2014
2635

Музейники та мистецтвознавці презентують мультимедійний проект про село на Житомирщині

00:00,
30 Липня 2014
2635
Музейники та мистецтвознавці презентують мультимедійний проект про село на Житомирщині
Mузей Шереметьєвих та журнал «Антиквар» розпочинають мультимедійний проект «Щоденник відновлення». Він фіксуватиме процес соціально-культурного оновлення села Ставки (офіційна назва – село Леніне, Радомишльського району Житомирської області).

«Цикл фотопленерів, який ми запроваджуємо разом з "Фотошколою Віктора Марущенка" надасть можливість фактично в режимі реального часу побачити як культурні нашарування різних історичних періодів зазнають конструктивного і обережного перетворення на сучасний та перспективний життєвий простір, - розповідає головний редактор журналу "Антиквар" Анна Шерман. –  Адже ознаки соціального занепаду на тлі пострадянської руїни – це, на жаль, типовий краєвид. І приватна ініціатива культурного оновлення – це шлях і шанс для всієї країни».

Фотопленери документуватимуть створення музейно-паркового комплексу та мистецької резиденції у селі Ставки, яким опікується український меценат Олексій Шереметьєв. Культурне оновлення села розпочинається із відновлення маєтку XVIII століття, до якого належала панська будівля та величезний парк. На початку XX ст. там діяла агрошкола, а у радянські часи –  дитячий профілакторій.

Окрім фотохудожників, до проекту долучаються живописці. Днями у селі відбувся І Міжнародний живописний пленер «Околиці маєтку Вангенгеймів». До нього долучилися професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури України Михайло Гуйда, заслужений художник України Анатолій Зорко та інші.

Перша виставка робіт із фото- та живописного пленерів відбудеться у селі 31 липня 2014 року.

Більш детально про село Ставки на Житомирщині можна почитати у «Вікіпедії».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Автор: Анатолій Зорко
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду