Портал Colta.Ru відновить роботу 14 січня

00:00,
26 Грудня 2012
1171

Портал Colta.Ru відновить роботу 14 січня

00:00,
26 Грудня 2012
1171
Портал Colta.Ru відновить роботу 14 січня
Про це повідомила головний редактор порталу Марія Степанова у своєму Facebook.

«Задля різноманітності – гарні новини», – написала Степанова, додавши лінк на Colta.Ru. Ресурс прикрашає новорічна заставка із датою повернення проекту, 14 січня.

Над порталом про арт та культуру Colta.Ru, відкриття якого відбулося 16 липня, працює редакція колишнього OpenSpace. Одним із способів фінансування Colta.Ru став краудфандінг – добровільні пожертви читачів. Також Colta.Ru мала у своєму розпорядженні компенсаційні кошти, котрі редакції при звільненні виплатив власник OpenSpace Вадим Беляєв.

Colta – італійське слово, що має декілька значень: від «збір врожаю» до «освічена особа», пояснювала вибір назви ресурсу редакція. 17 липня на Colta.Ru з’явилися перші матеріали, а також колонка головного редактора Марії Степанової.

Сам OpenSpace з осені припинив своє існування як проект про культуру і медіа. Оновлений OpenSpace було відкрито 18 липня. Крім зміни концепції з культурно-медійної на суспільно-політичну, портал змінив дизайн. Головним редактором оновленого  OpenSpace став Максим Ковальський.

Минулого місяця редакція Colta.Ru повідомила, що проект припинить роботу з 19 листопада. «Починаючи наш проект 16 липня, редакція Colta.Ru одразу ж визначила часові рамки своєї роботи – три місяці. Подальше, заявивли ми тоді, залежить від того, чи знайде проект необхідне фінансування. Надзвичайну роль в роботі сайту у ці дні відігравала ваша допомога – гроші, зібрані читачами, дозволили нам забезпечити гонорарний фонд на чотири місяці. Прикро, але ми змушені повідомити, що наразі рішення так і не знайдено», – йшлося у редакційному зверненні.

При цьому редакція Colta.Ru підкреслювала, що пошуки інвесторів для проекту не припинятимуться.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Colta.Ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду