LiveJournal оприлюднив робочу версію оновленого рейтингу своїх блогерів

00:00,
16 Грудня 2011
1200

LiveJournal оприлюднив робочу версію оновленого рейтингу своїх блогерів

00:00,
16 Грудня 2011
1200
LiveJournal оприлюднив робочу версію оновленого рейтингу своїх блогерів
Керівник LiveJournal Russia Ілля Дронов оприлюднив у своєму блозі  робочу версію оновленого рейтингу найпопулярніших блогерів ЖЖ. При аналізі аудиторії конкретного журналу новий рейтинг не враховує френд-ботів, а також френдів, які не відвідували ЖЖ протягом тривалого часу.

Як відзначає Ілля Дронов, новий рейтинг складено на основі «соціального капіталу» користувачів, а не лише враховуючи кількість читачів – на нову версію рейтингу не впливають френд-боти, а також френди, які давно не користувалися ЖЖ.

«Якщо говорити просто, то новий рейтинг побудовано на основі соціального капіталу, тобто параметру, який характеризує як «впливовість» щоденника, так і «якість» його аудиторії, і обидва ці параметри взаємопов’язані, – відзначає Дронов. – Як результат, з одного боку, нова система дає можливість власнику щоденника тверезо оцінити свій статус на платформі (якщо йому це, звісно, цікаво), оскільки відображатиме лише живий та якісний трафік, з іншого – рейтинг стане значно динамічніше, навіть у рамках першої десятки».

Голова LiveJournal Russia додає, що оприлюднений рейтинг відображає популярність блогів станом на 15 грудня 2011 року однак є максимально наближеним до нового рейтингу користувачів, публічний запуск якого планується на початок 2012-го.

Стосовно безпосередньо рейтингу на першому місці, як і у попередній версії, знаходиться блог Рустема Адагамова drugoi, «соціальний капітал» якого склав 16206 користувачів.

Блог дизайнера Артемія Лебедєва tema (12,983 читачів) змістився з другого на третє місце, а журнал Олексія Навального navalny  (12,929 читачів) перемістився з третього на п’яте місце. Блог епатажного медіадиректора SUP Media, у структуру якого входить ЖЖ, Антона Носіка dolboeb (7,679 читачів) знаходиться у рейтингу на дванадцятому місці, хоча раніше був на сьомому. З повною версією рейтингу можна ознайомитися тут.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Turbomilk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду