Олексій Тарасов розповів про український Esquire

00:00,
20 Лютого 2012
1755

Олексій Тарасов розповів про український Esquire

00:00,
20 Лютого 2012
1755
Олексій Тарасов розповів про український Esquire
Видавець української версії Esquire Sanoma Media Ukraine офіційно заявив про те, що перший номер журналу з’явится у середині березня. Головний редактор Esquire Ukraine Олексій Тарасов розповів MMR про команду та концепцію нового журналу.

Очевидної кандидатури на посаду головреда українського Esquire, на думку Тарасова, не було. «Хіба що головним редактором Esquire стала б людина, яка робила журнал GQ, однак GQ у нас в країні не видається», – відзначив він.

«З тієї ж причини, коли я набирав команду, я не міг банально перекупити людей, які працювали б у схожому журналі і робили це класно. Таких кадрів немає. Тому люди, які у результаті працюють в Esquire, теж можуть здатися комусь не найбільш очевидними. Хоча я впевнений, що з ними ми можемо зробити прекрасний журнал», – розповідає Тарасов.

«Можна було б прийти на цю посаду, зібрати команду своїх друзів і добре проводити час. Це не було б проблемою, і я думаю, що багато моїх друзів на мене ображаються через те, що я їм не запропонував місця у команді. Просто не було завдання добре проводити час, є завдання зробити классний журнал», – додає він.

 «Російський Esquire має той вигляд, який він зараз має, також не випадково, – пояснює Тарасов відмінності між версіями Esquire і концепцію української версії видання. – У Росії є достатня кількість чоловічих журналів з оголеними дівчатами і якимись очевидними темами, котрі повторюються з номеру в номер і з журналу в журнал.

У якийсь момент Філіп Бахтін вирішив зробити перпендикулярний проект, перпендикулярний всьому тому, що існувало на ринку. Саме тому у них немає напівоголених дівчат, у них немає текстів про гаджети.

Схожа ситуація склалася і на нашому ринку, і для нас теж немає смислу інтегруватися у цю тенденцію. Тому ідея така: ми можемо взяти якусь банальну тему і викласти її по-новому. Це звичайні теми – їжа, подорожі, технології, однак наповнення буде відмінним від того, що прийнято у цих рубриках писати».

Стосовно балансу власного і перекладного контенту Тарасов відзначає: «В принципі, у мене немає завдання притримуватися якогось точного співвідношення, є питання доцільності і якості. Наприклад, якщо в американському Esquire вийшов якийсь чудовий матеріал, який актульний для нас – з мого боку буде нерозумно його не взяти. Однак останні номери американського Esquire були надто «американськими». Скільки можна Джорджа Клуні на обкладинку ставити? А у британському на обкладинці Деніел Редкліфф, і в Україні мало кого цікавить, як він зростає і в якому фільмі знімається».

Зараз, за словами Тарасова, в українській версії Esquire близько 70% українського контенту.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Тарасов / Корреспондент
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду