Вітчизняні ЗМІ не використовують потенціалу нових медіа, – експерти

00:00,
28 Лютого 2012
1317

Вітчизняні ЗМІ не використовують потенціалу нових медіа, – експерти

00:00,
28 Лютого 2012
1317
Вітчизняні ЗМІ не використовують потенціалу нових медіа, – експерти
BBC-Україна провела круглий стіл «Міжнародна журналістика в цифрову добу». Учасниками зустрічі стали представники української та всесвітньої служби BBC, а також журналісти, представники міжнародних організацій.

Під час круглого столу обговорювалися сучасні можливості та проблеми, які створює Інтернет для журналістів-міжнародників.  Як зазначила Сара Гібсон (Sarah Gibson), голова Європейського хабу Всесвітньої служби ВВС, сьогодні при підготовці новин дуже важливо  залучати безпосередніх свідків подій  аудиторію, розсіяну по всьому світу. У цьому допоможуть Facebook, Twitter, Skype.

Однак, на думку учасників круглого столу,  вітчизняні ЗМІ, висвітлюючи міжнародні теми, до сих пір не використовують потенціалу нових медіа. Зокрема, рідко залучають Facebook  для пошуку героїв новин.

Під час свого виступу Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики,   відзначив, що «українські журналісти  замкнулися на місцевому, локальному дискурсі». Тому міжнародні події часто висвітлюються примітивно, і загалом залишаються на периферії новинних блоків. 

Детальніше про круглий стіл «Міжнародна журналістика в цифрову добу» читайте на сайті MediaSapiens найближчими днями.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду