Mail.Ru Group тестує технологію смарт-пошуку

00:00,
28 Лютого 2012
1169

Mail.Ru Group тестує технологію смарт-пошуку

00:00,
28 Лютого 2012
1169
Mail.Ru Group тестує технологію смарт-пошуку
Пошуковий проект Mail.Ru Group Поиск@Mail.Ru розпочав тестування технології інтеграції штучного інтелекту у пошук – технологію націлено на отримання більш ревалентних пошукових результатів.

Тестування алгоритму інтелектуального пошуку відбувається за адресою http://o.go.mail.ru. На цій сторінці зараз працює абсолютно нова версія власної пошукової технології, розроблена спеціалістами Поиск@Mail.Ru.

Суть нового алгоритму полягає у використанні штучного інтелекту. Десятки тестерів щоденно оцінюють якість роботи пошукової системи – отримані оцінки аналізує робот, виявляючи, якими факторами відрізняються найбільш ревалентні сайти пошукової видачі.

Порівняння старого та нового підходів до пошукових результатів Mail.Ru Group ілюструє прикладом запиту Регіональні газети у Новокузнецьку. У першому випадку користувач бачить, окрім сайтів газет, пропозиції щодо роботи та згадування самого Новокузнецьку, у другому – посиланя на самі сайти новокузнецьких газет.

Фото: Mail.Ru Group.

«Використання технологій штучного інтелекту – актуальний тренд у розвитку світових пошукових систем. Запуск тестової версії машинного навчання Поиска@Mail.Ru мінімізує технологічний розрив з конкурентами і дає нову, сучасну платформу для розвитку власних пошукових розробок. У випадку успіху нового алгоритму ми будумо активніше використовувати його у новій версії», – заявив віце-президент і технічний директор Mail.Ru Group Володимир Габрієлян.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
RF
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду