Оцифрують колекцію записів британського радіоведучого і діджея Джона Піла

00:00,
29 Лютого 2012
976

Оцифрують колекцію записів британського радіоведучого і діджея Джона Піла

00:00,
29 Лютого 2012
976
Оцифрують колекцію записів британського радіоведучого і діджея Джона Піла
Кращі записи із колекції Піла, яка складається з  25 тис. платівок і 40 тис. синглів, буде оцифровано для створення своєрідного віртуального музею на честь ведучого.

«Пан Піл, який помер у 2004-му, впливав на музичні смаки і тенденції протягом майже 40 років своєї роботи на BBC Radio 1, популяризуючи серед слухачів такі гурти як Smiths, Nirvana and the Pixies», – пише The New York Times.

Арт-центр імені Джона Піла (The John Peel Center for Creative Arts) у Стоумаркеті, Великобританія, повідомив, що фонотека ведучого буде по мірі оцифрування викладатися на сайті під назвою The Space.

На The Space користувачі зможуть прослухати музику, ознайомитися із особистими коментарями Джона Піла (John Peel) до своїх альбомів, а також прочитати інтерв’ю з музикантами Піла та членами його родини.

Також на сайті будуть доступні для прослуховування live-сесії музиканта Peel Sessions, записані безпосередньо на студіях BBC.

Арт-центр імені Джона Піла планує викладати приблизно 100 альбомів на тиждень, починаючи з травня, 2500 – протягом усього проекту, котрий за планом повинен завершитися у жовтні.

«Що ми сподіваємося зробити – так це створити інтерактивний онлайн-музей, який не тільки відповість на питання «Що таке рекордингова колекція Джона Піла?», але й стане своєрідною візуалізацією цього. Ми сподіваємся, що надаючи доступ до його альбомів, або перших записів, або живих ефірів, ми надихнемо людей розповідати і свої особисті історії також», – відзначив директор арт-центру Том Баркер (Tom Barker).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джон Піл і співачка Сенді Денні, 1970 рік / Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду