Гусинський таки продав свій найбільший медіаактив – телеканал RTVi

00:00,
23 Березня 2012
1687

Гусинський таки продав свій найбільший медіаактив – телеканал RTVi

00:00,
23 Березня 2012
1687
Гусинський таки продав свій найбільший медіаактив – телеканал RTVi
RTVi більше не належить Володимиру Гусинському. Цей факт підтвердив сьогодні в інтерв’ю газеті «Коммерсантъ» колишній генеральний директор каналу «Звезда» Руслан Соколов, який і викупив телеканал.

Інформація про продаж RTVi з’явилася ще на початку березня, але офіційно її підтвердили тільки зараз. Руслан Соколов не назвав суму, яку він заплатив за канал Гусинському. Проте, за інформацією «Ъ», сума угоди склала приблизно $10 млн. 

Соколов також стверджує, що придбав канал одноосібно: «Я представляю в цій угоді лише свої інтереси. Можливо, когось можу потім запросити на правах бізнес-партнера, такі плани я розглядаю. Але зараз справляюся сам».

Нинішній власник RTVi заперчив інформацію про те, що до каналу мав стосунок опальний олігарх Борис Березовський, і наголосив, що усі переговори вів особисто з Володимиром Гусинським. «Про Березовського мені нічого не відомо. Усі питання я вирішував тільки з Володимиром Гусинським. Були домовленості чи ні – може, це взагалі неправда, не заню. Пакетом RTVi Гусинський розпоряджався одноосібно» - заявив Соколов.

Руслан Соколов також стверджує, що не узгоджував свої дії з Кремлем. «Навіщо мені узгоджувати з Кремлем угоду по RTVi, компанії, яка навіть не має мовлення в Росії» - сказав він. Новий власний стверджує, що не розглядає канал з ідеологічної точки зору, для нього – це лише бізнес.

RTVi мовить на США, Канаду, Німеччину, Ізраїль, а також поширюється на деякі країни пострадянського простору (окрім Росії). За словами Руслана Соколова, «канал практично не збитковий». Головний офіс усіх компаній. Які працюють під брендом RTVi, знаходиться в Нью-Йорку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
news.rtvi.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду