Повідомити роботодавцю пароль від своєї сторінки готові 31% російських користувачів соцмереж

00:00,
12 Квітня 2012
1082

Повідомити роботодавцю пароль від своєї сторінки готові 31% російських користувачів соцмереж

00:00,
12 Квітня 2012
1082
Повідомити роботодавцю пароль від своєї сторінки готові 31% російських користувачів соцмереж
У США збільшилася кількість роботодавців, які вимагають від потенційних працівників пароль від сторінки у соцмережі. Скандал розпалюється не на жарт  − а Facebook вже погрожує нахабним компаніям судовими позовами. Як відреагують на подібне прохання росіяни? Опитування від Superjob.ru.

Опитування 1600 російських користувачів соцмереж проводилося Дослідницьким центром порталу Superjob.ru у період 29-30 березня в 212 містах країни.

58% опитаних відповіли б на подібне прохання потенційного роботадвця «однозначно ні».

Виправдати таку нахабність, на думку більшості опитаних, не можна ані корпоративними стандартами, ні навіть високою зарплатою.

«Мої профілі − це моє особисте життя, і воно охороняється конституцією», «Якщо їх цікавить моя сторінка, нехай самі заходять як гості і дивляться на те, що призначено для усіх», «Ми живемо у Росії, і в нас звикли не довіряти одне одному», − такі цілком резонні аргументи наводили респонденти центру.

При цьому приватність своїх сторінок у соцмережах більше схильні охороняти жінки: не згодні надати свій пароль 56% опитаних чоловіків і 61% жінок. Щодо вікової категорії, частіше дбають про приватність люди віком 35-44 років (64%), у той час як молоді люди до 24 років відмовляться повідомити особисті дані лиш у 49% випадків.

Однак, кожен третій російський користувач соцмереж (31%) готовий надати потенційному роботодавцю свій пароль.

Респонденти аргументують таку відповідь можливістю у випадку необхідності змінити пароль на інший, необхідністю досягти взаєморозуміння із роботодавцем, і, звісно ж, − високою зарплатою.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
California Employment Law
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду