Vice презентує мультимедійний проект, присвячений Південному Судану

00:00,
22 Травня 2014
1054

Vice презентує мультимедійний проект, присвячений Південному Судану

00:00,
22 Травня 2014
1054
Vice презентує мультимедійний проект, присвячений Південному Судану
Останній випуск журналу Vice повністю присвячений висвітленню громадянської війни у Південному Судані. Він вийшов разом із трисерійним документальним фільмом, повідомляє journalism.co.uk.

Мультимедійний проект Saving South Sudan («Порятунок Південного Судану») складається із серії текстів та документального фільму із трьох частин. Матеріали проекту були створений двома людьми: журналістом Робертом Янг Пелтоном (Robert Young Pelton) та фотокореспондентом Тімом Фрессіа (Tim Freccia).

Під час своєї роботи у Південному Судані журналісти зіштовхувалися із численними випробуваннями. Спершу вони шукали пілота, який би доправив їх до території, де перебувають повстанці. На них неодноразово нападали місцеві жителі, які у відчаї шукали грошей та їжі. Електрика у країні також в дефіциті.

«Це дуже складна та бурхлива ситуація. Тому ми присвятили їй випуск», – пояснює головний редактор Vice Media Рокко Касторо (Rocco Castoro).

На його думку, документальний фільм та статті є добре поєднуваними. «Я думаю, якби ви бачили тільки документальний фільм, то отримали лише половину історії», - додав Касторо.

Редактор Vice переконаний, що документалістика показує «де», а читання статті дає можливість зрозуміти «чому» все відбувається.

Видання Vice вже не вперше присвячує випуск журналу одній темі. Наприклад, у листопаді 2012 року вийшов номер про Сирію, до якого увійшли тексти, написані сирійцями.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
youtube.com, офіційний канал Vice
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду