Проект Texty.org.ua посів друге місце на Data Journalism Awards-2012

00:00,
1 Червня 2012
1415

Проект Texty.org.ua посів друге місце на Data Journalism Awards-2012

00:00,
1 Червня 2012
1415
Проект Texty.org.ua посів друге місце на Data Journalism Awards-2012
Проект веб-інтерфейсу для дослідження бази даних державних закупівель Texty.org.ua отримав друге місце серез 10 номінантів розділу «Програми, базовані на даних» (загальнонаціональний/світовий контекст).

Перше місце у цій категорії посів сайт «Прозора політика» від швейцарської Polinetz AG, яка і отримала приз у розмірі $9500.

Перші місця в інших категоріях посіли проекти:

1 . Розслідування, базовані на обробці великої кількості даних

– Mother Jones and UC Berkeley Investigative Reporting Program, за розслідування «Терористи для ФБР» (національні/глобальні теми)

– The Seattle Times, USA за розслідування «Метадон і політика болю» (локальні теми).

2. Візуалізація даних та засновані на даних історії

– The Guardian, UK, «Чутки під час заворушень» (національні/глобальні теми)

«ДТП з участю пішоходів у Новосібирську»

Nikolay Guryanov, Stas Seletskiy and Alexey Papulovskiy, Russia (локальні теми)

3. Програми для роботи з даними

– Веб-сервіс «Картки для шкіл Ілінойзу», Chicago Tribune, USA (локальні теми).

В конкурсі Data Journalism Awards 2012, організаторами якого є Європейський Центр Журналістики і Глобальна мережа редакторів за підтримки компанії Google, взяли участь більше ніж 300 проектів з усього світу.

27 квітня попереднє жюрі вибрало серед 300 проектів 56 номінантів на головні нагороди конкурсу у розділах «Програми, базовані на даних», «Візуалізації даних, та історії розказані за допомогою даних», «Розслідування за допомогою даних».

Кожен з розділів було розділено на 2 частини: локальні та загальнонаціональні/світові проекти.

Серед номінантів розділу «Програми, базовані на даних» були  присутні три проекти від BBC News, а також роботи з Фінляндії, Швейцарії, Канади, Австралії, Кенії та Уганди.

Переможців конкурсу визначало жюрі, до складу якого увійшли авторитетні медіафахівці – зокрема, редактори та члени керівництва New York Times, Reuters, Die Zeit.

До складу жюрі увійшов також Пол Стейгер (Paul Steiger)  – людина, під керівництвом якої журналісти Wall Street Journal 16 разів отримували Пулітцерівську премію.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MesiaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду