Юні українські вчені увійшли до числа 15 фіналістів Google Science Fair

00:00,
7 Червня 2012
1419

Юні українські вчені увійшли до числа 15 фіналістів Google Science Fair

00:00,
7 Червня 2012
1419
Юні українські вчені увійшли до числа 15 фіналістів Google Science Fair
Олексій Козлов та Мілена Клименко стали фіналістами Google Science Fair у віковій категорії «13-14 років», повідомляється в українському Google Blog.

«В своїх проектах юні вчені намагалися відповісти на цікаві запитання, багато з них зосередились на реальних проблемах, а деякі привнесли новаторські ідеї, які кидають виклик сформованим науковим думкам», – відзначає Google.

Фіналістами Google Science Fair стали:

13–14 років

Суміт Сингх, Індія (Sumit Singh)

Сахіве Шонгве (Sakhiwe Shongwe) та Бонхе Махлалела (Bonkhe Mahlalela), Свазіленд

Олексій Козлов та Мілена Клименко, Україна

Мартін Шнайдер (Martin Schneider) та Джошуа Лі (Joshua Li), США

Джона Кон (Jonah Kohn), США

15–16 років

Рохіт Фенн (Rohit Fenn), Індія

Іван Ервіас Родрігес (Iván Hervías Rodríguez), Маркос Очоа (Marcos Ochoa) та Сергіо Паскуа (Sergio Pascua), Іспанія

Сабера Талукдер (Sabera Talukder), США

Кетрін Вонг (Catherine Wong), США

Кімберлі Ю (Kimberley Yu) та Філліп Ю (Phillip Yu), США

17–18 років

Яассін Буанан (Yassine Bouanane), Канада

Рагхавендра Рамачандеран (Raghavendra Ramachanderan), Індія

Мелвін Замміт (Melvin Zammit), Мальта

Бріттані Венгер (Brittany Wenger), США

Яаміні Найду (Yamini Naidu), США

У липні всіх фіналістів буде запрошено до штаб-квартири Google в Маунтін-В’ю, Каліфорнія, де вони представлятимуть свої проекти міжнародній групі суддів.

Юні вчені змагатимуться за призи, серед яких – грант на навчання у розмірі $100 тис., практика в компаніях CERN, Google і LEGO, поїздка на Галапагоські острови від National Geographic Expeditions та Chromebook для свого класу.

Імена переможців буде оголошено під час гала-прийому 23 липня в 19:00 за місцевим часом (24 липня, 5:00 за київським часом). Захід транслюватиметься у прямому ефірі на YouTube-каналі проекту.

Також цього року Scientific American присуджує спеціальний приз Science in Action проекту, який намагається вирішити соціальні, екологічні, етичні проблеми, проблеми здоров’я і благополуччя. Переможцями в цій номінації стали Сахіве Шонгве (Sakhiwe Shongwe) і Бонхе Махлалела (Bonkhe Mahlalela) зі Свазіленду. Їхній проект досліджує доступний спосіб забезпечення поливною водою бідних фермерів країни. Крім призових $50 тис. юні дослідники отримають власного наукового керівника, котрий протягом року допоможе їм вивчити шляхи втілення їхнього проекту у життя.

Google Science Fair – онлайн-конкурс наукових проектів для дітей віком від 13 до 18 років включно. Для участі у конкурсі необхідно лише мати власну оригінальну наукову ідею.

«Для того, шоб бути генієм, зовсім не обов’язково бути відмінником», – стверджує Google, додаючи, що до участі в конкурсі запрошуються всі ті, хто цікавиться навколишнім світом і любить задавати питання.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Dan Taylor
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду