Голова «Яндекс» Аркадій Волож: Нас цікавлять ринки країн, де відсутня конкуренція у сфері пошуку

00:00,
5 Липня 2012
1129

Голова «Яндекс» Аркадій Волож: Нас цікавлять ринки країн, де відсутня конкуренція у сфері пошуку

00:00,
5 Липня 2012
1129
Голова «Яндекс» Аркадій Волож: Нас цікавлять ринки країн, де відсутня конкуренція у сфері пошуку
Аркадій Волож розповів у інтерв’ю РІА «Новости» про стратегічні інтереси компанії у найближчому майбутньому.

Як повідомив Волож, зараз «Яндекс» експерементує на ринку Туреччини, на ринки інших країн компанія, скоріше за все, не виходитиме, доки не буде доведено успішність турецької моделі.

Голова «Яндекс» також зауважує, що компанія зацікавлена у виході на ринки країн з низькою конкуренцією у пошуковій сфері.

«[Нас цікавить] будь-яка країна, де немає конкуренції у пошуку. Тобто всі, окрім США, Китаю, Кореї, Японії. Це ринки з серйозною конкуренцією і, мені здається, туди йти немає сенсу», – сказав він.

Волож також розповів, що незважаючи на розвиток сторонніх сервісів, базовим джерелом прибутку для компанії залишається пошук.

Крім того, голова «Яндекс» окреслив статегію розвитку сервісу Яндекс.Карты. За його словами, сервіс розвиватиметься у аспекті розширення глобального покриття. Вже запущено глобальну карту Туреччини – компанія планує охопити у картографічному сервісі весь світ, створюючи карти з високою якістю зображення.

Компанія заключила угоду з Navteq на створення карт високої деталізації – деталізація карт, за словами Воложа, «буде краще, ніж у Apple, яка використовує карти TomTom від TeleAtlas».

При цьому завдання цього року – не просто широке картографічне покриття, але й карти, що оновлюватимуться майже у режимі реального часу, додає Волож. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Аркадій Волож / РІА «Новости»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду