Міжнародний інститут преси відзначив видатних журналістів сучасності

00:00,
7 Липня 2012
1337

Міжнародний інститут преси відзначив видатних журналістів сучасності

00:00,
7 Липня 2012
1337
Міжнародний інститут преси відзначив видатних журналістів сучасності
Трьох журналістів, які виявили особливу мужність та відданість ідеалам вільної преси, відзначено нагородою віденського Міжнародного інституту преси (IPI), повідомляється на сайті цієї міжнародної організації.

Цьогорічним «Героєм за свободу світової преси» (The World Press Freedom Hero) став журналіст-розслідувач, колумніст Thomson Reuters, двічі лауреат Пулітцерівської премії Девід Роде (David Rohde). Він – автор репортажів з Боснїї та Афганістану, де, працюючи кореспондентом New York Times, понад сім місяців перебував в полоні у талібів.

Нагороду «Першовідкривача незалежних медіа» (Free Media Pioneer Award) отримала Ірина  Віданова – засновниця і редактор електронного часопису 34 Multimedia Magazine. IPI раніше  відзначив нагородою білоруське опозиційне молодіжне видання, друкований варіант якого влада країни заборонила ще у 2005 році  після чого редакція вирішила працювати в онлайн-форматі.

Меморіальною нагородою посмертно відзначено сера Етьєна Дьюпьюка (Etienne Dupuch), який працював видавцем і редактором  газети The Nassau Tribune 54 роки – встановивши, згідно з Книгою рекордів Гіннесса, світовий рекорд «довголіття» на редакторській посаді.

Церемонія вручення нагород відбулася у столиці  держави Трінідад і Тобаґо Порт-оф-Спейн на Всесвітньому конгресі Міжнародного інституту преси.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Виступ Девіда Роде (David Rohde) / IPI
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду