Інвестори Apple розчаровані темпами продажів iPhone, однак їх дещо тішить iPad

00:00,
27 Липня 2012
1135

Інвестори Apple розчаровані темпами продажів iPhone, однак їх дещо тішить iPad

00:00,
27 Липня 2012
1135
Інвестори Apple розчаровані темпами продажів iPhone, однак їх дещо тішить iPad
Чимало споживачів настільки впевнені у довершеності наступної моделі iPhone,  що не купують нинішню, пише The New York Times.

Хоча у останньому кварталі Apple вдалося продати на 28% iPhone більше, аніж рік тому, у світлі хвилюючих очікувань, пов’язаних з компанією, її інвестори прибутками розчаровані.

Схоже, що головною проблемою став  iPhone, відзначає автор NYT Нік Вінгфілд (Nick Wingfield). Аналітики попереджали про можливе падіння його продажів через те, що восени компанія представляє нову версію гаджету. Приблизно у цей час Apple незмінно випускає нові моделі. Тож очікування може спонукати багатьох користувачів не купувати попередні.

Під час телефонної конференції з аналітиками керівництво Apple покладало провину за недопродаж iPhone на  економічний спад у країнах Європи, Австралії та Бразилії. Лідери Apple також заявили, що важливу роль відіграло масове поширення чуток про наступний продаж нових смартфонів.

«Ми читали ті самі чутки й припущення стосовно нового iPhone, що й ви», – додав фінансовий директор Apple Пітер Оппенгеймер (Peter Oppenheimer).

У минулому Apple найбільш гостро відчувала втрати продажів iPhone у літній квартал. «Ми бачимо, що в цьому році це відбулося ще раніше», – сказав Джін Мюнстер (Gene Munster), аналітик компанії Piper Jaffray. Згідно з його прогнозами, Apple мала продати 29 млн. iPhone,  а не 26 млн., як повідомила компанія.

Роб Сіхра (Rob Cihra), аналітик фірми-консультанта з банкових інвестицій Evercore Partners, відзначає: «Виробництво iPhone все частіше перетворюється на бізнес, котрий має два квартали шалених продажів, а після них – два квартали доволі слабких, оскільки клієнти терпляче чекають випуску нової моделі».

Гендиректор Applе Тімоті Кук (Timothy D. Cook) зауважує, що компанія не може вагомо впливати на хід подій: все, що може зробити Apple у цьому аспекті – намагатися зберігати свої плани щодо випуску нових продуктів у таємниці.

При цьому iPad все більше стає новою «опорою» бізнесу Apple, приємно дивуючи інвесторів щокварталу. У третьому фінансовому кварталі, який завершився 30 червня, Apple оголосила про продаж 17 млн. iPad та $9,17 млрд. відповідого прибутку – проти минулорічних 9 млн. проданих iPad та $6,05 млрд. прибутку.

Нині на iPad припадає близько 26% загальних прибутків компанії.

Apple повідомила, що її чистий прибуток склав $8,82 млрд. з вартістю однієї акції $9,32 – у порівнянні з $7,31 млрд. з вартістю однієї акції $7,79 за відповідний період минулого року. Прибуток компанії склав $35,02 млрд. проти $28,57 млрд. роком раніше.

Однак зростання продажів iPad поки що не компенсує погані продажі iPhone, котрі становили 46% прибутків Apple у останньому кварталі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
CNet News
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду