Медіамагнат Олександр Лебедєв має намір вийти з російського бізнесу

00:00,
3 Серпня 2012
1171

Медіамагнат Олександр Лебедєв має намір вийти з російського бізнесу

00:00,
3 Серпня 2012
1171
Медіамагнат Олександр Лебедєв має намір вийти з російського бізнесу
Банкір та медіамагнат Олександр Лебедєв каже, що може продати всі свої активи у Росії, оскільки відчуває тиск з боку Кремля, повідомляє Reuters.

Лебедєв також додає, що Росія може зіткнутися із хвилею політичних репресій після повернення Путіна на посаду президента.

«Я думаю, що найбільша проблема полягає у тому, що країна працює за моделлю персональної влади», – відзначив він.

У Росії Лебедєву належать активи у сільськогосподарській, банківській, будівничій сферах, Національний резервний банк та холдинг «Новые медиа», що включає у себе опозиційне видання «Новая газета». Він також володіє пакетом акцій «Газпрому» та «Аерофлоту».

Лебедєв також розповів Reuters, що у аспекті тиску влади може порівняти себе з такою фігурою як Навальний, і додав, що російська влада намагається «зрівняти його бізнес з землею».

Зараз на Лебедєва очікує пред’явлення звинувачень за статтею «хуліганство». Справу було відкрито восени минулого року, коли під час зйомок програми «НТВшники» Лебедєв вдарив іншого бізнесмена – Сергій Полонського.

При цьому медіамагнат зауважив, що намагатиметься розвивати і далі свої британські газети The Independent і Evening Standard, якими управляє його син Євген.

У інтерв’ю Reuters він також зізнався, що не має намірів розширити свою медіаімперію у Великобританії, скуповуючи видання холдингу Руперта Мердока, якщо вони будуть виставлені на продаж. Такі видання потребують «когось з більшою кишенею», відзначив Лебедєв.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Лебедєв / Reuters
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду