Лондонська Олімпіада стала наймасштабнішою подією в історії американського телебачення

00:00,
15 Серпня 2012
1430

Лондонська Олімпіада стала наймасштабнішою подією в історії американського телебачення

00:00,
15 Серпня 2012
1430
Лондонська Олімпіада стала наймасштабнішою подією в історії американського телебачення
За словами NBC, висвітлення лондонських Олімпійських ігор стало «найпопулярнішою подією в  телевізійній історії США», повідомляє BBC.

Згідно з даними рейтингів компанії Nielsen, на каналах NBC Олімпіаду-2012  дивилися 219 млн. глядачів – пекінську Олімпіаду-2008 на каналах NBC дивилися 215 млн. глядачів.

NBC присвятила висвітленню Олімпіади-2012 на телебаченні та в інтернеті близько 5535 годин.

Втім, NBC критикували за затягування трансляції популярних подій до прайм-тайму. Глядачі скаржилися також на проблеми з online-трансляціями та на відредаговані версії церемоній відкриття і закриття олімпійських ігор.

Останню було скорочено майже на годину, однак вона всеодно зібрала аудиторію у 31 млн. глядачів. NBC викликала різке невдоволення частини глядачів й тим, що переривала показ Олімпіади задля трансляції нового сіткому, сюжету з життя тварин та місцевих новин.

Раніше NBC критикували за те, що з програми церемонії відкриття Олімпіади було вилучено епізод із вшануванням пам’яті жертв теракту на Олімпіаді в Мюнхені.

Американська телемережа NBC заплатила $1,18 млрд. за ексклюзивне право на трансляцію Олімпіади-2012 у США.

BBC відзначає, що за цією спортивною подією стежили 90% населення Великобританії, і 51,9 млн. глядачів дивилися Олімпіаду протягом, щонайменше, 15 хвилин.

Британська медіакопорація також додала, що ця подія зібрала «найбільшу телевізійну аудиторію з часів доцифрової доби».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Newsbur
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду