Смерть ефіопського диктатора не вдалося приховати від ЗМІ

00:00,
21 Серпня 2012
1243

Смерть ефіопського диктатора не вдалося приховати від ЗМІ

00:00,
21 Серпня 2012
1243
Смерть ефіопського диктатора не вдалося приховати від ЗМІ
Державне телебачення Ефіопії оголосило сьогодні, що від інфекційного захворювання (якого конкретно – не названо), помер 57-річний прем’єр-міністр країни Мелес Зенауї (Meles Zenawi), повідомляє СNN. Ця інформація поклала край здогадкам та чуткам про стан здоров’я і місцезнаходження Зенауї.

Ситуація навколо Зенауї – лідера, котрий зазвичай тримався на видноті, однак протягом останніх двох місяців не з’являвся публічно, стала найбільш обговорюваною у місцевих та популярною у світових ЗМІ.

Комітет захисту журналістів відзначав, що через жорстку цензуру, яка панує у цій африканській країні, її громадяни загубили слід авторитарного ефіопського лідера.

На скликаній минулого місяця спеціальній  прес-конференції урядовий речник стверджував, що Зенауї «успішно одужує, відпочиває та виконує обов’язки прем’єр-міністра і голови держави». Водночас речник не уточнив, де саме знаходиться  Зенауї і на що він хворіє.

Тим часом ефіопська опозиція висувала припущення, що Зенауї вже помер, або перебуває у критичному стані.

Блогери запускали лічильники, вираховуючи, скільки днів тому Зенауї пропав безвісти. У соціальних мережах громадяни вибудовували різноманітні теорії змови та висловлювали власні здогадки щодо місцезнахоження політика.

Мелес помер в понеділок, об 11.40 вечора, через тиждень після того, як представники політика заявили, що він «успішно одужує».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Мелес Зенауї (Meles Zenawi) / Addis Live
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду