Російське Міністерство фінансів планує скоротити бюджет РІА «Новости»

00:00,
26 Вересня 2012
1300

Російське Міністерство фінансів планує скоротити бюджет РІА «Новости»

00:00,
26 Вересня 2012
1300
Російське Міністерство фінансів планує скоротити бюджет РІА «Новости»
Про скорочення бюджету холдингу повідомляє газета «Известия».

Бюджет медіахолдингу РІА «Новости» на 2012 рік складає 2,9 млрд. російських рублів. Згідно з проектом закону «О федеральном бюджете на 2013 год и на плановый период 2014-го и 2015 годов», субсидії компанії у майбутньому році складатимуть 2,743 млрд. рублів. Ще 76,8 млн. рублів РІА «Новости» може отримати на придбання спеціалізованого обладнання та підготовку кадрів для «фотографічного висвітлення XXII Олімпійських зимових ігор та XI Паралімпійських зимових ігор 2014 року».

Із законопроекту також випливає, що у 2014 та 2015 роках бюджет РІА «Новости» буде ще меншим: холдинг може отримати, відповідно, 2,6 млрд. та 2,5 млрд. рублів.

«Наше завдання – вкластися у бюджет, який у нас буде. Ми намагаємося збільшити продажі та «ріжемо» витрати. У компанії відбуваються організаційні зміни – хтось йде, хтось приходить. Також доведеться зменшити витрати на аутсорсинг та заморозити відкриті вакансії», – відзначив заступник головного редактора РІА «Новости» Валерій Левченко.

«Тих, хто збирає інформацію і пише статті, звільнення не торкатимуться. Це зрозуміло. Новинні стрічки – продукт, на якому РІА «Новости» заробляє гроші. Ті, хто новини не виробляє, можуть бути звільнені до кінця року», – розповіли «Известиям» співробітники компанії.

На тлі скорочення бюджету у холдингу було створено дирекцію інтерактивних проектів. Очолила її запрошений фахівець Ольга Машиніна, яка раніше обіймала посаду комерційного директора ВД «Афиша» і посаду комерційного директора SUP. Дирекція, яку вона очолила, працюватиме над монетизацією інтернет-ресурсів РІА «Новости».

Скорочення субсидій чекає також на канал Russia Today. У 2012 році субсидії каналу склали 11 млрд. рублів. У 2013 році канал отримає 10,4 млрд., в 2014 році – 9,7 млрд.

У Міністерстві зв’язку і масових комунікацій, відзначають «Известия», причини скорочення бюджетів медійних структур не прокоментували.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Известия»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду