В грудні у WikiLeaks з’явиться конкурент

00:00,
22 Жовтня 2012
1061

В грудні у WikiLeaks з’явиться конкурент

00:00,
22 Жовтня 2012
1061
В грудні  у WikiLeaks з’явиться конкурент
21-го грудня 2012-го року  хакерський рух Anonymous запустить конкурента WikiLeaks - сервіс для публікації викривальних матеріалів, що матиме назву Tyler.

 Унікальність нового проекту в тому, що він не матиме стаціонарного сервісу. Про це розповів представник хакерського руху в інтерв’ю «Голосу Росії», посилання на інтерв’ю опубліковане також в одному з твітер-акаунтів руху.

Tyler використовує принцип децентралізованої чи пірінгової мережі, що ґрунтується на рівноправності учасників. «Теоретично, це робить її своєрідним аналогом BitCoin чи інших  P2P платформ, оскільки неможливо атакувати чи закрити платформу. Звичайно, вона буде децентралізована у найретельніший спосіб», - розповів учасник Anonymous.

Ідея створити платформу для публікації викривальних матеріалів з’явилась після того, як Джуліан Ассанж заявляв про можливість закриття Wikileaks через неефективний збір коштів.

Як відомо, Wikileaks та Anonymous, незважаючи на попередню співпрацю, тепер не знаходять спільної мови. Причиною конфлікту стало введення платного доступу до деяких матеріалів на Wikileaks та, як зазначив представник Anonymous,  «відсутність прозорості у фінансовій звітності WikiLeaks».

В інтерв’ю учасник хакерського руху зауважив, що уявлення про WikiLeaks як про велику команду – це міф, поширений у ЗМІ. «Це зовсім не так. WikiLeaks  - це видавничий бізнес Джуліана Асанжа, який його створив, володів та одноосібно керував ним», - сказав представник Anonymous.

Хакерський рух збирається опублікувати детальний список того, що вони вважають етичними порушеннями з боку Wikileaks. Якщо ж до них потрапить  інформація WikiLeaks для внутрішнього користування, наприклад, фінансові звіти - вони її також опублікують.  «Організація, яка вимагає відкритості від всього світу, в першу чергу сама повинна бути прозорою», - йдеться в інтерв’ю.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
anoncentral
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду