Фраза Барака Обами про «коней та багнети» стала інтернет-мемом

00:00,
24 Жовтня 2012
1506

Фраза Барака Обами про «коней та багнети» стала інтернет-мемом

00:00,
24 Жовтня 2012
1506
Фраза Барака Обами про «коней та багнети» стала інтернет-мемом
Одна з фраз, сказаних Бараком Обамою під час дебатів з Міттом Ромні, стала популярним інтернет-мемом у США і продовжує набирати обертів, повідомляє Huffington Post

Мітт Ромні, критикуючи свого опонента, негативно висловився про стан воєнно-морських сил: «Наш флот зараз менше, ніж будь-коли  від часу 1917 року. Флоту для виконання місії потрібно 313 кораблів. У нас їх зараз 285. І якщо ми не проведемо секвестр, то їх буде трохи більше, ніж 200. Для мене це неприйнятно».

Барак Обама, відповідаючи на критику, сказав: «Взагалі, губернаторе, ми також маємо менше коней та багнетів, тому що воєнна справа змінилась. В нас є такі речі, які називаються авіаносці – на них приземляються літаки. В нас ще є кораблі, що плавають під водою – субмарини».

«Коні та багнети» (Horses and bayonets) швидко стали надзвичайно популярною фразою в інтернетіхештег    #horsesandbayonets став першим трендом Twitter у США та третім у світі. За даними сервісу Topse, ця фраза за хвилину була згадана 60 тис. разів у Twitter.  

Пізніше з’явився блог на Tumblr, де користувачі розміщують різні зображення, в сюжетах яких фігурують коні, багнети, а також учасники дебатів.

Крім того, у Facebook виникла спільнота «Horses and Bayonets», яка зараз налічує 5,5 тисяч користувачів. У спільноті є пояснюючий запис: «Я підтримую Мітта Ромні – ми маємо закупити більше коней та багнетів, щоб підсилити нашу армію!»

Дебати, на яких Обама сказав цю фразу, відбулись 22-го жовтня. Згідно з глядацьким голосуванням, президент переміг на них.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Tumblr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду