Британські лікарі прооперували пакистанську активістку, школярку Малалу Юсафзай

00:00,
4 Лютого 2013
1482

Британські лікарі прооперували пакистанську активістку, школярку Малалу Юсафзай

00:00,
4 Лютого 2013
1482
Британські лікарі прооперували пакистанську активістку, школярку Малалу Юсафзай
Школярка, яка стала жертвою теракту талібів, успішко перенесла операцію з реконструкції черепа.

15-річна пакистанська школярка й активістка боротьби за права ісламських дівчат на освіту Малала Юсафзай (Malala Yousafzai), яка стала жертвою теракту талібів, успішно перенесла операції з реконструкції черепа та відновлення слуху у британському шпиталі королеви Єлизавети, повідомляє CNN.

У лівій частині черепа пацієнтки встановили титанову пластинку, а у вухо –апарат, що посилює електричні імпульси і дозволяє частково відновити слух.  Титанова пластинка знадобилася, щоб замінити частину черепа, вилучену лікарями під час операції.

Нині стан Малали стабільний, вона прокинулася і розмовляє з медпрацівниками та рідними, повідомив представник шпиталю. Британські лікарі вважають, що операції, які тривали п’ять годин, – останні на довгому шляху дівчинки до одужання. Однак у шпиталі Малала залишиться, поки повністю не видужає.

У жовтні минулого року таліби вчинили замах на Малалу Юсафзай. За її життя спочатку боролися пакистанські лікарі. А через шість днів дівчинку, яка стала у всьому світі символом мужності, доправили до славетного Шпиталя Королеви Єлизавети у британському Бірмінгемі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Всі фото: CNN.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду