Експерти Society for News Design включили Lenta.Ru до сайтів ЗМІ із найкращим дизайном

00:00,
6 Березня 2013
1147

Експерти Society for News Design включили Lenta.Ru до сайтів ЗМІ із найкращим дизайном

00:00,
6 Березня 2013
1147
Експерти Society for News Design включили Lenta.Ru до сайтів ЗМІ із найкращим дизайном
Society for News Design назвала кращі у аспекті дизайну сайти і додатки ЗМІ 2012 року. Про це повідомляється на сайті організації.

До складу журі цьогорічного конкурсу увійшли Тайсон Еванс (Tyson Evans), відповідальний за інтерактивні новини заступник редактора The New York Times, Антоніо Пасагалі (Antonio Pasagali), креативний директор Prodigioso Volcán, Дейв Стентон (Dave Stanton), старший розробник Smart Media Creative і Кейтлін Ярналл (Kaitlin Yarnall), заступник креативного директора National Geographic.

Одним із сайтів з найкращим дизайном було визнано сайт видання SB Nation. Члени журі відзначили красу і візуальну приємність елементів дизайну ресурсу, охарактеризувавши його стиль як «спортивно-витончений». Якісним фоторедагуванням можуть похвалитися не так вже й багато сайтів  – але тільки не SB Nation, вважають представники журі. «Це сайт доводить, що навіть фактично шаблонний дизайн може бути виведений на рівень розкоші», – зауважили у Society for News Design.

Ще одним найкращим дизайном за версією журі став презентований відносно нещодавно дизайн російського видання Lenta.Ru. «Загалом, нас надзвичайно надихнув підхід російських ЗМІ до дизайну новин. Чимало сайтів і додатків вразили нас – однак дизайн Lenta.Ru вразив найбільше», – відзначили у Society for News Design.

Журі звернуло увагу на правильну пропорцію чорного і «чистого» білого простору, функціональні деталі, які органічно вписалися у дизайн сторінки, а також задоволення від перегляду прекрасно відредагованих фотографій, котрі блискуче доповнюють загальну візуальну панораму. «Цей сайт має класичний витончений дизайн впливового видання, проте також у нього є певні індивідуальні риси», – відзначили експерти.

Додатками із найкращим дизайном було визнано iPad-додатки Guardian та Observer. Журі сподобалася інтуїтивно зрозуміла навігація, вишуканість ділового стилю, розумний зв’язок із матерілами материнських сайтів Guardian.co.uk i The Observer, а також смак, продемонстрований у підборі кольорового балансу і відмінне редагування фотографій.

Society for News Design (SND) – заснована в 1979 році у США міжнародна некомерційна організація, котра об’єднує більше тисячі професіоналів новинної сфери, тісно пов’язаних з її візуальним аспектом: дизайном, веб-дизайном, ілюстраціями та інфографікою.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду