Засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз: «Блокування сайту краще, ніж співпраця з цензорами»

00:00,
10 Квітня 2013
4017

Засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз: «Блокування сайту краще, ніж співпраця з цензорами»

00:00,
10 Квітня 2013
4017
Засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз: «Блокування сайту краще, ніж співпраця з цензорами»
Джиммі Вейлз прокоментував спроби російських державних органів заблокувати деякі сторінки Вікіпедії.

«Я вважаю, що блокування сайту краще, ніж співпраця з цензорами, - написав Вейлз на офіційному форумі Вікіпедії. -  Важливо розуміти, що страх повного блокування виникає через побоювання, що деякі (швидше за все, невеликі) інтернет-провайдери з технічних причин не зможуть заблокувати окремі сторінки і будуть змушені повністю заблокувати доступ до сайту».

Засновник онлайн-енциклопедії вважає, що провайдери, які блокуватимуть весь сайт, а не деякі сторінки, втратять користувачів «дуже дуже швидко».

«Ми не слабкі, ми дуже сильні. Потурати потребам слабких та боязких політиків – які бояться поширення знань – це не шлях Вікіпедії», - констатував Джиммі Вейлз.

Нагадаємо, що деякі зі сторінок російської Вікіпедії Роскомнагляд включив до реєстру заборонених сайтів, зокрема, це статті про наркотики та суїцид. Стаття про куріння каннабісу в результаті була відредагована редакторами Вікіпедії її зробили більш «академічною». Після цього статтю виключили з реєстру заборонених сайтів.

Однак до списку    заборонених сторінок   включено 11 статей, дві з них англійською мовою - «Suicide Methods» («Методи самовбивства»), «Vaporizer (cannabis)» («Паровий інгалятор»). Саме на цю обставину звернув увагу Вейлза користувач  Ain92, написавши повідомлення на форумі із заголовком «Дві статті англомовної Вікіпедії заборонені Роскомнаглядом».  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Flandersdc.be
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду