Російська «Вікіпедія» відредагувала статтю на вимогу Роскомнагляду

00:00,
9 Квітня 2013
1391

Російська «Вікіпедія» відредагувала статтю на вимогу Роскомнагляду

00:00,
9 Квітня 2013
1391
Російська «Вікіпедія» відредагувала статтю на вимогу Роскомнагляду
Стаття «Курение каннабиса» після переробки виключена з реєстру заборонених сайтів, повідомляє  РИА Новости. 

У п’ятницю стаття «Курение каннабиса» була включена у реєстр доменних імен  з інформацією, поширення якої заборонено на території Російської Федерації.  Про це йшлося у зверненні Роскомнагляду до представництва Вікіпедії. Причиною заборони названо те, що стаття містить інформацію про способи, методи розробки, виготовлення та використання наркотичних речовин.

Спільнота редакторів Вікіпедії вирішила повністю переписати, а не видаляти статтю. Як вважає виконавчий директор «Викимедиа» Станіслав Козловський, стаття стала більш «академічною», а її правкою займалась не «Викимедиа», а користувачі-редактори онлайн-енциклопедії.

З’ясувалось, нова редакція статті влаштувала експертів з Роскомнагляду, і сторінка буде виключена з реєстру заборонених сайтів.

Як раніше повідомлялось на сайті «Викимедиа», до списку заборонених сторінок  було включено ще 11 статей. Вони, на думку Роскомнагляду, пропагандують вживання наркотиків або суїцид, при чому дві з них англійською мовою:  «Suicide Methods» («Методи самовбивства»), «Vaporizer (cannabis)» («Паровий інгалятор»), «Амфетамин», «Бонг», «Курение каннабиса», «Курение каннабиса#Курительные устройства», «Курение марихуаны», «ЛСД#Побочные эффекты ЛСД», «Метамфетамин», «Полное руководство по самоубийству», «Самосожжение» і «Самоубийство».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Lenta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду