16-річний школяр представить Україну у всесвітньому фіналі конкурсу Microsoft Imagine Cup

00:00,
10 Квітня 2013
1364

16-річний школяр представить Україну у всесвітньому фіналі конкурсу Microsoft Imagine Cup

00:00,
10 Квітня 2013
1364
16-річний школяр представить Україну у всесвітньому фіналі конкурсу Microsoft Imagine Cup
Андрій Коноваленко представить проект Camtouch – програмне забезпечення, що здатне будь-яку поверхню перетворити на сенсорну.

Андрій Коноваленко, мешканець Луганської області, буде наймолодшим учасником у фіналі Microsoft Imagine Cup. Його програма може будь-яку поверхню, наприклад,  стіну або екран проектора, перетворити на сенсорну без додаткових витрат, повідомляє ресурс  proIT з посиланням на прес-службу Microsoft. 

Винахід школяра буде  корисним для освітніх установ, оскільки дозволить за 200 гривень отримати аналог мультимедійної дошки, заощаджуючи кілька тисяч доларів.

 «Я вірю, що мій винахід - це доступний спосіб навчати дітей за допомогою сучасних технологій. Мені приємно, що школа, в якій я навчаюся програмуванню, вже зацікавилася у використанні моєї програми в кожному класі», - розповів  Коноваленко.

Зараз управляти зображенням на живій дошці можна лазерною указкою, але переможець планує незабаром удосконалити свій винахід, ввівши взаємодію з екраном за допомогою дотику.

Інші супер-фіналісти з України: команда HammerBird з проектом H2O, що представила комп'ютерну гру, яка привертає увагу до теми забруднення питної води; команда prismatique з проектом «Я - відмінник!», це  програма, спрямована на формування у дітей 4-6 років навичок, необхідних для вступу до першого класу.

Нагадаємо, минулого року у фіналі  Imagine Cup перемогли українці - команда quadSquad створила рукавичку Enable Talk, яка дозволяє трансформувати жести у вербальну комунікацію.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Liga.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду