The Guardian створила платформу громадянської журналістики

00:00,
19 Квітня 2013
1534

The Guardian створила платформу громадянської журналістики

00:00,
19 Квітня 2013
1534
The Guardian створила платформу громадянської журналістики
Новий проект GuardianWitness втілює модель відкритої журналістики, де користувачі можуть ділитися своїми відео, фото і текстами безпосередньо з редакцією  -  про це йдеться у прес-релізі на сайті газети.  

GuardianWitness працює через  безкоштовний додаток  для iPhone чи Android або у веб-форматі.  Найбільш вдалі матеріали будуть опубліковані на сайті Guardian та/або у газеті Guardian чи Observer.

Редакція пропонує користувачам три способи співпраці. Найголовніший, це так звані «завдання» – тут матеріали потрібно завантажувати  за темами, які визначає редакція. Вони включають як актуальні події: наприклад,  лондонський марафон, похорони Маргарет Тетчер (на даний момент ця рубрика вже закрилась), так і більш розтягнуті  у часі – «фотографії з високих будинків», «весна», «домашні улюбленці». Однак всі рубрики не постійні: біля заголовку можна побачити, як швидко завершиться термін прийому матеріалів. Користувачі можуть пропонувати свої ідеї таких рубрик.

Інший спосіб співпраці – це гарячі новини, ця рубрика призначена для важливих подій, що розгортаються у реальному часі, для яких потрібні коментарі, відео та фото з місця події з різних куточків світу. Особливо це стосується катастроф чи стихійних лих.

І третій спосіб - користувачі можуть запропонувати ідеї щодо тем, які можуть бути цікавими для журналістів сайту чи газети.

Проект реалізується у партнерстві з компанією "EE" (яка надає послуги зв’язку у Великобританії .  

«GuardianWitness підкреслює  наше визнання журналістики як двостороннього діалогу і зробить наш сайт відкритим як ніколи раніше, - вважає Джоанна Гері, соціальний редактор Guardian. -  Це не тільки полегшить нашим читачам залучення у журналістику,  а й забезпечить наших журналістів фантастичними інструментами , щоб отримати такі матеріали, до яких вони не мали доступу». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду